Onko sinulla halu opiskella, mutta ei korkeakoulupaikkaa? Haluatko päivittää osaamistasi ja kehittyä ammattilaisena? Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen ja täydennyskoulutuksen tarjontaan.

 

Avoimet yliopisto-opinnot

Avoin yliopisto-opetus on avointa kaikille iästä, pohjakoulutuksesta ja tavoitteista riippumatta. Opinnot ovat järjestävän yliopiston tutkintovaatimusten mukaisia ja vastaavat tavoitteiltaan, sisällöltään ja vaatimustasoltaan yliopiston perusopetusta. Avoimessa yliopistossa voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia.

 

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto tarjoaa Helsingin yliopiston koulutusohjelmien mukaisia opintoja ja tutkimukseen perustuvia näköaloja maailmaan. Opintoja on tarjolla ympäri vuoden yliopiston lähes kaikilta tieteenaloilta filosofiasta kemiaan ja viestinnästä ympäristötieteisiin. Opinnot vastaavat Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opetussuunnitelmia, ja suoritetut opintopisteet kirjataan Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin. Ne on mahdollista liittää yliopistotutkintoon myöhemmin.

Syksyn 2020 opinnot järjestetään valtaosin verkko-opintoina. Tutustu tarjontaan tästä. Opetusta voi hakea myös eri aihealueiden ja koulutusohjelmien mukaan.

 

LUT-yliopiston Avoin yliopisto tarjoaa kaikille avointa tekniikan ja kauppatieteiden koulutusta pääasiassa LUTin koulutusohjelmien perusopetukseen integroituna opetuksena yliopiston lukujärjestyksen mukaisesti. Lisäksi tarjolla on jonkin verran erillisiä intensiivikursseja.

Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä opintojaksoja osaamisen täydentämiseksi tai suorittamalla tekniikan tai kauppatieteiden väyläopinnot joiden perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi LUTin koulutusohjelmiin. Tutustu tarjontaan tästä ja lue lisää väyläopinnoista.

 

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää kaikille avointa korkeakouluopetusta yliopistojen ja korkeakoulujen tutkintovaatimusten mukaisesti. Niemen kampuksella toimivassa kesäyliopistossa voi opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia opintokokonaisuuksia useissa eri oppiaineissa lähiopetuksena tai verkossa. Tarjolla myös LUT-yliopiston kauppakorkeakoulun väyläopinnot! Tutustu tarjontaan tästä.

 

Lahden kansanopisto tekee lukuvuonna 2020-21 yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston, Jyväskylän yliopiston ja Turun yliopiston sekä LAB- ja XAMK-ammattikorkeakoulujen kanssa. Kansanopiston järjestämät avoimen yliopiston/ammattikorkeakoulun opinnot ovat näiden oppilaitosten opetussuunnitelmien mukaisia. Valittavana on mm. draamakasvatuksen, kirjoittamisen ja psykologian opintoja. Tutustu tarjontaan tästä.

 

Voit hakea lähiopetuksena järjestettäviä opintoja myös valtakunnallisen Opintopolku-palvelun kautta. Avoin yliopisto-opetus Lahdessa

 

Täydennyskoulutus

Yliopistojen täydennyskoulutus on suunniteltu työelämän tarpeisiin. Koulutus järjestetään yleensä tietyn teeman ympärille tai tietylle ammattiryhmälle. Keskeinen tavoite on uudistaa ja laajentaa ammattitaitoa.

Koulutusta on tarjolla lyhyistä tietoiskuista ja seminaareista useiden kymmenien opintopisteiden laajuisiin asiantuntija- ja erikoistumisohjelmiin. Täydennyskoulutus pyritään järjestämään niin, että siihen voi osallistua työn ohella tai osana työtä.

Jotkut täydennyskoulutusohjelmat tai niiden osat voi sisällyttää tietyin edellytyksin myös yliopistotutkintoon.

Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+
LUT-yliopiston täydennyskoulutus

 

Tukea opiskelutaitoihin

Lahden Yliopistokampus järjestää Lahdessa yhdessä Lahden ammattikorkeakoulun kanssa kaikille avoimia ja ilmaisia opiskelutaitoiltoja sekä opiskelutaitojen verkkokurssin.

 

MOOC:it

MOOC (Massive Open Online Course) tarkoittaa verkossa pidettävää kurssia, johon pääsääntöisesti kaikilla on vapaa pääsy. MOOC on ajasta ja paikasta riippumaton tapa oppia uutta oli tavoitteena sitten täydentää ammatillista osaamistaan tai oppiminen omaksi iloksi.

Tutustu tarjolla olevaan koulutukseen