LUT-YLIOPISTON TUTKIMUSTOIMINTA LAHDESSA

LUT-yliopiston tutkimus keskittyy ajankohtaisiin, tekoja vaativiin asioihin. Yliopistossa etsitään ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, tuuli- ja aurinkovoiman edistämiseen, ravinteiden ja jätteiden kierrätykseen sekä puhtaan veden, ilman ja energian jatkuvaan saatavuuteen. LUT auttaa yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi.

LUTin kansainvälisessä tiedeyhteisössä Lappeenrannan ja Lahden kampuksilla on kaikkiaan 6 500 asiantuntijaa ja opiskelijaa. LUT on kasvanut Lahdessa teknillisen yliopiston alueyksiköstä jo yli 100 henkilön kampukseksi, johon kuuluu professoreita, tutkijoita ja korkeakoulupalvelujen henkilöitä. Osaan LUTin asiantuntijoista voit tutustua täällä. Lahdessa LUT on toiminut vuodesta 1996 lähtien, ja uudella, energiatehokkaalla Mukkulankadun kampuksella elokuusta 2019 lähtien.

LUTin Lahden kampuksella työskennellään tiederajat ylittäen. Lahdessa toimivat kaikki LUTin akateemiset yksiköt eli School of Energy Systems, School of Engineering Science, School of Business and Management. Lahdessa tehtävän tutkimuksen kantavia teemoja ovat esimerkiksi yritysten ja organisaatioiden kestävyyden edistäminen, digitalisaatio sekä innovaatio- ja uudistumiskyvykkyys ja tietojohtaminen.

LUT kasvattaa tutkimus- ja kehittämis- sekä opetustoimintaansa Lahdessa edelleen sekä tarjoaa tietoa, osaamista ja näkemystä yhteiskunnan, elinkeinoelämän ja ilmaston hyödyksi. Tutkimuksen laatua, vaikuttavuutta ja näkyvyyttä sekä kilpaillun rahoituksen määrää pyritään määrätietoisesti nostamaan, jotta yliopiston asema edelleen vakiintuu myös kansainvälisesti. THE World University ja QS -rankingit ovat listanneet LUTin jo nyt maailman parhaiden yliopistojen joukkoon.

Lisätietoja

https://www.lut.fi/tutkimus
Tutustu LUT-yliopiston Trailblazer-strategiaan 2030
Katso LUT-yliopiston video: Miten ilmastokriisi ratkaistaan?

LUT-yliopiston tutkimuksesta on tieteellisten artikkelien lisäksi tehty myös päättäjille ja ammatilliseen käyttöön tarkoitettuja julkaisuja. Voit tutustua niihin osoitteessa https://lutpub.lut.fi/.

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

LAHDEN YLIOPISTOKAMPUS

Niemen kampus
Niemenkatu 73 (B-osa), 15140 Lahti
Mukkulankatu 19, 15210 Lahti
info(at)lahdenyliopistokampus.fi

Yhteystiedot

#lahdenyliopistokampus #UCLahti #unilut #helsinkiuni #tiedelahti #niemikampus

TILAA UUTISKIRJEEMME