TUTKIMUS

LUT-yliopiston tutkimus Lahdessa

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin LUT-yliopisto etsii ratkaisuja tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden osaamisella. LUT auttaa yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. LUTin kansainvälisessä tiedeyhteisössä on yli 9 000 jäsentä. Kampukset sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. LUT-yliopisto on ilmastoteoissa yksi maailman parhaista yliopistoista.

Lahdessa LUT-yliopisto on toiminut vuodesta 1996 lähtien ja uudella, energiatehokkaalla Mukkulankadun kampuksella elokuusta 2019 lähtien. Vuosien mittaan alueyksiköstä on kasvanut kampus, jolla työskentelee yli 150 henkilöä. Voit tutustua Lahden kampuksen asiantuntijoihin täällä.

Lahdessa toimivat kaikki LUTin tiedekunnat, joita ovat LUTin insinööritieteiden tiedekunta, LUTin energiajärjestelmien tiedekunta ja LUT-kauppakorkeakoulu. Lahden kampuksella työskennellään tiederajat ylittäen. Tutkimusaloja ovat muun muassa kestävyystiede, biojalostus, ohjelmistotuotanto, tietojohtaminen ja tuotantotalous.

Lahden kampuksella sijaitsee myös kuitutekniikan tutkimuslaboratorio, joka on toteutettu yhteistyössä ANDTRIZ Oy:n kanssa. Lisäksi Lahden kampukselle on perustettu Suomen ensimmäinen sähköisen liikenteen professuuri. Voit tutustua kaikkiin Lahden kampuksen professuureihin täällä.

LUT-yliopisto on Lahden alueen merkittävä tutkimus- ja yritysyhteistyötoimija. LUT edistää Lahdessa varsinkin organisaatioiden kestävää liiketoimintaa sekä yritysten innovaatio- ja uudistumiskyvykkyyttä. LUT kasvattaa tutkimus- ja koulutustoimintaansa Lahdessa edelleen ja pyrkii vakiinnuttamaan asemaansa myös kansainvälisesti. THE- ja QS-rankingeissa LUT-yliopisto sijoittuu jo nyt maailman parhaiden yliopistojen joukkoon.

Lisätietoja:

Tutkimus: https://www.lut.fi/tutkimus

Koulutus: https://www.lut.fi/fi/opiskelu

Vastuullisuus ja kestävä kehitys: https://www.lut.fi/fi/tutustu-meihin/yliopiston-esittely/kestava-kehitys-ja-vastuullisuus

Tutustu LUT-yliopiston Trailblazer-strategiaan 2030
Katso LUT-yliopiston video: Miten ilmastokriisi ratkaistaan?

Tieteelliset julkaisut: https://lutpub.lut.fi/

LAHDEN YLIOPISTOKAMPUS

Niemen kampus
Niemenkatu 73 (B-osa), 15140 Lahti
Mukkulankatu 19, 15210 Lahti
info(at)lahdenyliopistokampus.fi

Yhteystiedot

Facebook Twitter  Instagram