Syksyn myötä alkaa taas myös avointen yliopisto-opintojen lukukausi. Avoin yliopisto-opetus on avointa kaikille iästä, pohjakoulutuksesta ja tavoitteista riippumatta.

Opinnot ovat järjestävän korkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia ja vastaavat yliopiston perusopetusta. Voit lähteä rohkeasti mukaan kokeilemaan ensin ottamalla yhden kurssin. Halukkaille on tarjolla myös laajempi opintokokonaisuuksia sekä väyläopintoja tutkinto-opiskelijaksi. Voit siis opiskella harrastuksena tai tosimielellä. Opetus on pääsääntöisesti maksullista, mutta kohtuuhintaista.

Valinnanvaraa on hurjasti: kasvatustieteestä luovan alan liiketoimintaan, elektroniikan perusteista kauppatieteiden väyläopintoihin ja paljon muuta.

Helsingin yliopisto järjestää avointa yliopisto-opetusta Lahden alueella pääasiassa verkko-opintoina https://www.helsinki.fi/fi/hakeminen-ja-opetus/avoin-yliopisto

LUT-yliopiston avoin yliopisto-opetus järjestää myös nk. väyläopintoja, joiden avulla rakentuu polku tutkinto-opiskelijaksi
https://www.lut.fi/fi/opiskelu/avoin-yliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto tuo alueelle avoimen yliopisto-opetuksen tarjontaa myös muista yliopistoista ja tarjoavat lähiopetusta sekä toteuttaa alueella LUT-yliopiston väyläopintoja.
https://paijathameenkesayliopisto.fi/koulutukset/?category=avoin-yliopisto-opetus