TUTKIMUS
Innovaatiolaboratorio kestävälle ja terveelliselle ruoalle -hanke
Innovaatiohankkeen päätavoitteena on edistää ruokasektorin innovaatiotoimintaa, ja terveellisten ja kestävien elintarvikkeiden kehitystä Päijät-Hämeen alueella. Hankkeen kohderyhmänä ovat etenkin elintarvikealan pk-yritykset. Hankkeen toteutusaika on vuosi 2023 ja rahoittaja Päijät-Hämeen liitto/AKKE-rahoitus.
Hankkeen tavoitteena on kartoittaa yritysten tarpeita ja haasteita kehitystyössä, ja etsiä niihin ratkaisuja ja tukea. Seminaarit ja työpajat ajankohtaisista ruokateemoista tarjoavat alueen toimijoille tietoa ja kannustusta uusiin kehityshankkeisiin. Hanke edistää yliopistojen, etenkin Helsingin yliopiston ja yritysten yhteistyötä, ja alueen ruokatoimijoiden verkostoitumista. Hanke tukee alueen kehittymistä kestävän ruokajärjestelmän edelläkävijäksi.
Hankkeen tapahtumat
28.3.2023 Yliopistoyhteistyöllä kestävän ja terveellisen ruoan innovaatioihin
6.9.2023 Luonnontuotteiden (metsämarjat, sienet ja villiyrtit) uusia mahdollisuuksia elintarvikealalla
Ota yhteyttä
Ulla Hoppu ulla.hoppu@helsinki.fi 050 340 3452
Marju Prass marju.prass@helsinki.fi 050 593 7788
Innovaatiolaboratorio kestävälle ja terveelliselle ruoalle -hanketta rahoittaa Päijät-Hämeen liitto AKKE-rahoituksen kautta.

LAHDEN YLIOPISTOKAMPUS
Niemen kampus
Niemenkatu 73 (B-osa), 15140 Lahti
Mukkulankatu 19, 15210 Lahti
info(at)lahdenyliopistokampus.fi