TUTKIMUS

Lahden tiedepäivä

Lahden tiedepäivä on kaikille avoin ja maksuton tiedetapahtuma. Tapahtuma on suunnattu suurelle yleisölle, korkeakoulujen sidosryhmille ja päijäthämäläiselle tiedeyhteisölle. Sen tarkoituksena on tuoda esille Päijät-Hämeen alueella tai alueesta tehtävän tutkimus- ja kehitystyön tuloksia ja merkitystä alueelle.

Lahden tiedepäivä järjestetään 12.11.2024 klo 9–16 Niemen kampuksella (Mukkulankatu 19, 15210 Lahti). Tapahtuma on lähitapahtuma, yksi sessioista striimataan. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Abstraktipyyntö

Call for abstracts in English https://www.lahdenyliopistokampus.fi/en/lahti-science-day/

Abstraktipyyntö on auki 8.9. asti

Lahden tiedepäivä on kaikille avoin ja maksuton tiedetapahtuma. Sen tarkoituksena on tuoda esille Päijät-Hämeen alueella tai alueesta tehtävän tutkimus- ja kehitystyön tuloksia ja merkitystä alueelle.  Tapahtuma on suunnattu suurelle yleisölle, opiskelijoille, korkeakoulujen sidosryhmille ja päijäthämäläiselle tiedeyhteisölle.

Lahden tiedepäivä antaa mahdollisuuden tutustua alueella vaikuttavaan tutkimukseen ja kehittämistyöhön sekä esittää omaa tutkimusta/kehittämistyötä ja sen tuloksia uudenlaiselle kohdeyleisölle. Lisäksi tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua alueella.

Lahden tiedepäivä on Päijät-Hämeen suurin monitieteinen tiedetapahtumia. Tapahtuman saavuttaman suosion ja tapahtuman tavoitteiden vuoksi esitysten määrään kiinnitetään tänä vuonna erityistä huomiota. Lahden tiedepäivä on lähitapahtuma, Mukkulankatu 19 tiloissa.

Tapahtuman järjestävät LUT-yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus ja Päijät-Hämeen hyvinvointialue. Tapahtumaa koordinoi Lahden Yliopistokampus.

Abstrakti: esitys, posteri tai kokonainen sessio

Lahden tiedepäivä ottaa vastaan esitys, – sessio- ja posteritarjouksia abstrakteina. Abstraktissa on tuotava esiin Päijät-Hämeen alueella tehtävän tai alueeseen kohdistuvan tutkimus- ja kehitystyön tuloksia. Alkavaa tai käynnissä olevaa hanketta, joka ei vielä ole tuottanut tuloksia, voi esittää ainoastaan posteriksi.

Abstraktin tulee olla yleistajuinen, ei pelkästään omalle tiedeyhteisölle kirjoitettu.
Suositeltava rakenne: johdanto, tavoitteet, menetelmät/vaiheet, tulokset ja johtopäätökset.
Abstraktin maksimipituus on 2000 merkkiä.

Abstrakteja voi jättää:

 1. Tieteellinen esitys
  Tieteelliselle esitykselle varattu aika on 15 minuuttia + 5 minuutin keskustelu.
 2. Posteri
  Posteri voi olla paperinen tai sähköinen. Posterit kootaan posterinäyttelyyn, jossa ne ovat koko päivän esillä. Valitsemme osan postereista myös uuteen erilliseen posterisessioon, jossa teemallisesti tosiaan lähellä olevia postereita esitellään pitchaustyyppisesti ja niiden ympärille rakennetaan keskustelutuokio. Kaikki posterit osallistuvat Paras posteri -yleisöäänestykseen, jonka voittaja saa mahdollisuuden esitellä oman posterinsa Tiedepäivän iltajuhlassa.
 3. Kokonainen sessio
  Yksittäisten esitysten lisäksi tiedepäivään voi tarjota myös kokonaista tieteellistä sessiota sisältöineen. Session pituus on maksimissaan 2 tuntia ja session tarjoaja vastaa session järjestämisestä. Session esitysten tulee noudattaa samaa tiedepäivän esityksille varattua aikataulua (15 min + 5 min. keskustelu/ 1 esitys). Huomaa, että sessiotarjouksen lisäksi jokaisesta session esityksestä tulee lähettää erillinen abstrakti sähköisellä lomakkeella 8.9. mennessä.

Abstraktien hyväksyminen

Lahden tiedepäivän ohjelmaan tarjottujen abstraktien hyväksymisestä vastaa tiedepäivän ohjelmatyöryhmä. Ohjelmatyöryhmä pidättää itsellään oikeuden valintaan alla olevien valintakriteerien mukaan.

Valintakriteerit

 • abstraktissa tuodaan esiin Päijät-Hämeen alueella tehtävän tai alueeseen kohdistuvan tutkimus- ja kehitystyön tuloksia ja/tai abstraktissa selkeästi kerrotaan esiteltävän tutkimuksen merkitys alueelle.
 • vain yksi abstrakti/henkilö (kokonaisen session tarjoaja voi jättää esim. omaan sessioon myös abstraktin tieteellisestä esityksestä)
 • alkavaa tai käynnissä olevaa hanketta, joka ei vielä ole tuottanut tuloksia, voi esittää ainoastaan posteriksi

Ohjelmatyöryhmä valitsee ohjelmakokonaisuuden kannalta sopivimmat abstraktit, mikäli hakemuksia tulee erityisen runsaasti.

Lähetä abstraktisi tieteellisestä esityksestä, posterista tai sessiosta (suomeksi tai englanniksi)
viimeistään 8.9.2024 käyttäen oheisesta linkistä löytyvää sähköistä lomaketta.

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/130007/lomake.html

Huomioitahan, että emme voi vastaanottaa myöhästyneitä abstrakteja.Tieto abstraktiehdotusten hyväksymisestä ilmoitetaan sähköpostitse 25.9.2024 mennessä.

Lisätietoa abstraktipyynnöstä

Lahden tiedepäivän ohjelmatyöryhmän puolesta antaa

Kaisa Vuorivirta
Lahden Yliopistokampus
050 316 0528
kaisa.vuorivirta@lahdenyliopistokampus.fi

Edellisten vuosien abstraktikirjat

Tiedepäivä 2023

Tiedepäivä 2022

Tilat

Tapahtuma pidetään LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa, osoitteessa Mukkulankatu 19. Sisääntulo Mukkulan puoleista päädystä, punaisen lipan alta.

Tilakartta

Ravintolapalvelut

Isku Center ravintola palvelee keskellä rakennusta, tarjoten lounasta sekä kahvilapalveluja https://www.compass-group.fi/ravintolat-ja-ruokalistat/foodco/kaupungit/lahti/isku-center/

Opiskelijoiden ylläpitämä LAMKOOMA-kahvila löytyy 1. krs Tapahtuma-areenalta

Naulakot

Sisään tultaessa on naulakoita, ne eivät ole vartioituja.

Lisätietoa

Kaisa Vuorivirta
Lahden Yliopistokampus
+358 50 316 0528                                          ,
kaisa.vuorivirta@lahdenyliopistokampus.fi

LAHDEN YLIOPISTOKAMPUS

Niemen kampus
Niemenkatu 73 (B-osa), 15140 Lahti
Mukkulankatu 19, 15210 Lahti
info(at)lahdenyliopistokampus.fi

Yhteystiedot

Facebook Twitter  Instagram