MOOC (Massive Open Online Course) tarkoittaa verkossa pidettävää kurssia, johon pääsääntöisesti kaikilla on vapaa pääsy. MOOC on ajasta ja paikasta riippumaton tapa oppia uutta oli tavoitteena sitten täydentää ammatillista osaamistaan tai oppiminen omaksi iloksi.

Tutustu tarjolla olevaan koulutukseen ja kokeile vaikka useita eri kokonaisuuksia:

 

Opiskelutaidot-MOOC

Opiskelutaidot-MOOC sopii sinulle, jos suunnitelmissasi on yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opiskelu tai kaipaat vinkkiä opiskelutekniikoihin ja tiedon hakemisen ja tuottamisen käytänteisiin. 

Kurssi on suunniteltu Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahden Yliopistokampuksen yhteistyönä. Kurssi soveltuu erityisesti toisen asteen opiskelijoille, aloittaville tutkinto- ja avoimen korkeakoulutuksen opiskelijoille sekä korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille. 

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston MOOC:it

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osasto tarjoaa avoimia laadukkaita ja ilmaisia verkkokursseja kaikille. Aloittelija voi lähteä liikkeelle Ohjelmoinnin MOOC:ista tai tekoälyn perusteisiin keskittyvästä Elements of AI -kurssista. Osaamistaan päivittävä voi syventyä vaikkapa tietoturvaan tai Fullstack -ohjelmointiin.

Helsingin yliopiston kaikki MOOC:it

Tutustu mm. LUMATIKKA-ohjelmaan, kiertotalouteen, suomalaiseen metsään, ilmastonmuutokseen tai avoimen tieteen perusteisiin Helsingin yliopiston eri tieteenalojen MOOC:ien avulla.

FITech MOOC:it

FITech (Finnish Institute of Technology) on Suomen kaikkien tekniikan alan yliopistojen muodostama verkostoyliopisto, joka tarjoaa maksutonta täydennyskoulutusta osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille. Tarjolla on tietotekniikan ja sähkötekniikan kursseja ohjelmoinnin perusteista ohjelmistotuotannon syventäviin opintojaksoihin sekä IoT:hen. Ensimmäiset ohjelmointikurssit voi suorittaa jo kesällä 2019 ja tarjonta laajenee syksyllä.