OPISKELU

Opiskelu Lahdessa

Lahti on Suomen uusin yliopistokaupunki ja Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021. Erinomaisten kulkuyhteyksien varrella sijaitseva kaupunki on opiskelijalle vihreä, helposti saavutettava, mutkaton ja edullinen paikka opiskella, jossa on loistavat harrastusmahdollisuudet ja helppo kulkea. Lahden korkeakoulutoiminta on keskittynyt Niemen kampukselle. 

Yliopisto-opintoja Lahdessa tarjoavat Helsingin yliopisto ja LUT-yliopisto ja ammattikorkeakouluopintoja LAB-ammattikorkeakoulu. Valittavana on koulutusvaihtoehtoja moneen eri tarpeeseen: 

  • tutkintokoulutusta 
  • täydennyskoulutusta 
  • avoimia korkeakouluopintoja 
  • räätälöityä koulutusta esimerkiksi yrityksille

Opiskelijan saatavilla on myös opintojen tukipalveluita.  

Korkeakouluilla on Lahdessa tiiviit yhteydet alueen elinkeinoelämäänOpintojen aikana tehdyt projektit, harjoittelut, tapahtumat ja kontaktit auttavat työelämään siirtymisen kynnyksellä. Työelämäyhteistyöhön on tarjolla tukea ja aloittaa kannattaa tutustumalla Työelämäyhteistyön käsikirjaan. 

Lahden Yliopistokampuksella toteutetaan aktiivisesti myös lapsille ja nuorille suunnattua tiedekasvatustoimintaa. Päijät-Hämeen LUMA-keskus innostaa lapsia ja nuoria luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian (LUMATE) opiskeluun ja harrastamiseen. Lahden JunnuYliopiston opinnot kattavat kokonaisia ikäluokkia ja ne toteutetaan osana varhaiskasvatussuunnitelmaa ja opetussuunnitelmia.Lue lisää tiedekasvatuksesta

Kulkeminen Niemen kampukselle sujuu parhaimmillaan alle 15 minuutissa pyörällä tai julkista liikennettä käyttäen. Tutustu reitteihin ja aikatauluihin ja Lahden seudun liikenteen opiskelijaetuihin. 

Asuntoja opiskelijoille vuokraa Lahden Talot. Tutustu tarjontaan ja hae asuntoa  

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää opiskelumahdollisuuksista Lahdessa tai Lahdesta opiskelukaupunkina: info@lahdenyliopistokampus.fi  

LAHDEN YLIOPISTOKAMPUS

Niemen kampus
Niemenkatu 73 (B-osa), 15140 Lahti
Mukkulankatu 19, 15210 Lahti
info(at)lahdenyliopistokampus.fi

Yhteystiedot

Facebook Twitter  Instagram