LAMK, LADEC ja Lahden Yliopistokampus ovat toteuttaneet yhteistyössä businesseventslahti.fi-tapahtumakalenterin, joka kokoaa Lahden seudun yritystapahtumat yhteiselle sivustolle.

– Yrityksille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnattua yhteistä tapahtumakalenteria on toivottu pitkään. Se karsii päällekkäisyyksiä ja toimii jatkossa myös tapahtumaajankohtien suunnittelun tukena. Kalenteri tapahtumineen lisää Lahden seudun kiinnostavuutta ja luo vireää ja aktiivista yrittäjyyden imagoa koko Päijät-Hämeeseen, LADECin markkinointipäällikkö Tarja Pellinen arvioi.

Tekijöiden lisäksi Lahden seudun yritystapahtumakalenteria päivittävät mm. Päijät-Hämeen Yrittäjät, Hämeen kauppakamari, Koulutuskeskus Salpaus, TE-toimisto, KOKO Lahti, Lahden kaupunki sekä paikalliset yrittäjät. Sivuston visuaalinen ilme ja tekninen toteutus ovat lahtelaisen Imager Oy:n käsialaa.

– Myös yksittäiset yritykset voivat syöttää kalenteriin omia tapahtumiaan, kunhan ne täyttävät kalenterin perusperiaatteet eli ovat kaikille avoimia ja liittyvät yritystoiminnan suunnitteluun tai kehittämiseen. Kyseessä on yhteinen ponnistus Lahden seudun yrityselämän virkistämiseksi sekä palvelu, jonka kehitystyö jatkuu sivuston julkaisun jälkeen, LAMKin lehtori Sari Suominen vakuuttaa.

Myös Lahden Yliopistokampuksella järjestetään vuosittain useita tapahtumia, joissa esitellään Lahden seudulla tehtävän tieteellisen tutkimus- ja kehitystyön tuloksia. Tunnetuin niistä on vuosittainen Lahden Tiedepäivä.

– Tapahtumat ovat erinomainen kohtaamis ja verkostoitumispaikka sekä opiskelijoille että yrityselämän edustajille. On yhteinen etumme, että Lahden seudun yrityselämä on mahdollisimman vilkasta ja että tapahtumat ovat kaikkien niistä kiinnostuneiden tiedossa, Yliopistokampuksen asiantuntijana työskentelevä Kaisa Vuorivirta toteaa.

Businessevents.fi-tapahtumakalenterin suunnittelu ja toteutus ovat osa Yrittäjyyden ekosysteemi -hanketta, jonka tavoitteena on vauhdittaa Lahden seudun yritystoimintaa. Hankkeen vetureina toimivat LADEC sekä Lahden seudulla korkeakouluopetusta tarjoavat Lahden Yliopistokampus ja Lahden ammattikorkeakoulu. Hanketta rahoittaa mukana olevien organisaatioiden lisäksi Päijät-Hämeen liitto.

 

Lisätietoja

Sari Suominen, sari.suominen@lamk.fi
Tarja Pellinen, tarja.pellinen@ladec.fi
Kaisa Vuorivirta, kaisa.vuorivirta@helsinki.fi