Päijät-Häme on ympäristötutkimuksen keskittymä, jossa tehdään laadukasta tutkimustyötä yhdessä korkeakoulujen ja yritysten kesken. Tehty tutkimustyö on merkittävää niin paikallisesti, kuin laajemmallakin perspektiivillä.

Tutkimusaiheet liittyvät mm. pilaantuneen maaperän puhdistukseen, valimohiekkojen käsittelyyn, hulevesien vihreään käsittelyyn,  ilmansaasteisiin ja jokivesien laatuun. Päijät-Hämeen alue toimii näin myös oivana referenssiympäristönä sille, miten ympäristöhaittoja voidaan ehkäistä ja korjata. Sessiossa on monta mielenkiintoista tutkimusesittelyä, joissa kaikissa on jokin Lahti-kytkös. Iso osa tutkimuksesta on tehty Lahden seudun vesitöissä ja maastoissa.  Referenssikohteita ovat esim. Soilia eli maaperän, sedimenttien ja pinta- ja pohjavesien perus- ja soveltavan tutkimuksen keskus Lahden Jokimaalla sekä Rakennusbetoni- ja Elementti Oy: koeviherkatto Hollolassa.

Katso tiedepäivän abstrakteista lisää

Lahden tiedepäivä on suunnattu suurelle yleisölle ja sen tarkoituksena on tuoda esille Päijät-Hämeen alueella tai alueesta tehtävän tutkimus- ja kehitystyön tuloksia ja merkitystä alueen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin edistämisessä. Tapahtuman järjestävät vuosittain Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden Yliopistokampus ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus.