Lahden Yliopistokampus ja Lahden kaupungin sivistystoimiala allekirjoittavat sopimuksen tiiviimmästä yhteistyöstä

Lahden Yliopistokampus ja Lahden kaupungin sivistystoimiala tehostavat yhteistyötään lasten ja nuorten oppimisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Osapuolet allekirjoittavat yhteistyöohjelmaa koskevan sopimuksen tällä viikolla.

Ohjelman lähtökohtana on Lahden kaupungin strateginen päätös siitä, että Lahdesta tehdään lapsiystävällinen kunta.

– Yliopistokampus haluaa tukea Lahden kaupungin strategian toteutumista myös lasten ja nuorten oppimisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Tavoitteena on tehokas ja entistä systemaattisempi yhteistyö, joka toimii sekä periaatteellisella että konkreettisella tasolla, sanoo Lahden Yliopistokampuksen pääsihteeri Senja Jouttimäki.

Lahden kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen toteaa, että tieteellisen tiedon ja kehittävän työntutkimuksen mahdollisuudet ovat toiminnan kehittämisessä merkittäviä. Tämä tarkoittaa käytäntölähtöistä tutkimustoimintaa sekä henkilöstön osaamisen kehittämistä. Yhteistyö tuo mukanaan uusia näköaloja palveluiden kehittämiseen lasten, nuorten ja lapsiperheiden arjen näyttämöillä.

Sopimuksen taustalla on jo vuosia jatkunut hankeyhteistyö, jossa ovat mukana Helsingin yliopisto ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Yksi esimerkki yhteistyöstä on hanke, jossa tutkitaan lapsiperheiden jäsenten kokemuksia lahtelaisista asuinalueista erityisesti hyvinvoinnin näkökulmasta. Hankitun tiedon pohjalta työstetään lapsiperheiden syrjäytymisen ehkäisyyn soveltuvaa toimintamallia. Hankkeen päätoteuttaja on Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.

Toinen esimerkki yhteistyöstä on Hammaspeikko -innovaatioprosessi lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Prosessista vastaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT Lahti.

Lisätietoja:

Lahden kaupunki, Sivistystoimiala, Lasten ja nuorten kasvun vastuualue
Opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen
puh. 044 716 1328
lassi.kilponen(at)lahti.fi

Lahden Yliopistokampus
Pääsihteeri Senja Jouttimäki
puh. 050 595 8953
senja.jouttimaki(at)lahdenyliopistokampus.fi
www.lahdenyliopistokampus.fi

Helsingin yliopisto, Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
Suunnittelija Kati Honkanen
puh. 050 588 0715
kati.honkanen(at)helsinki.fi
http://asuinaluekokemus.blogspot.fi/

Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT Lahti
Erikoistutkija Lea Hennala
puh. 040 558 4879
lea.hennala(at)lut.fi