Yritysten ja oppilaitosten yhteistyö on tulevaisuuteen panostamista, todettiin luma-tapahtumatorilla

LUMA-toiminta kehittää tulevaisuuden huippuosaajia

Päijät-Hämeen LUMA toritapahtuma toi helmikuussa 2015 yhteen yritykset ja oppilaitokset kertomaan yhteistyöstä ja pohtimaan, miten sitä voitaisiin kehittää

LUMA-toiminta Päijät-Hämeen alueen voimavaraksi -hankkeessa rakennettiin vuoden ajan Päijät-Hämeen monialaista luma-yhteistyöverkostoa. Hankkeen kuluessa nähtiin, että luma-teemat kiinnostavat ja luma-sisältöalueet näyttäytyvät monipuolisesti oppilaitosten, yritysten ja organisaatioiden toiminnassa. Tapahtumatori oli hankkeen päätöstapahtuma, jossa esiteltiin makupaloja alueen luma-toiminnasta ja avattiin sähköinen yhteistyöareena (sivustolla www.luma.fi/phluma) luma-yhteistyön tueksi. Tarjolla oli kiinnostavia puheenvuoroja siitä, miten oppilaille ja oppilaitoksille voidaan tuoda lisätietoja luma-aineista ja miten lisätään työelämävalmiuksia.

Lue Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen sivuilta tarkemmin siitä, miten oppilaat ja opettajat saisivat tiedekokemuksia, miten hyvä yritysyhteistyö toimii, voiko työelämätaitoja oppia kouluissa ja miten myllyn toiminta ja fysiikka kohtaavat.

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen johtajalla Jarkko Lampiselällä on myös resepti siihen, miten Suomesta saadaan maailmanluokan lunnontieteilijöitä – tulevaisuuden nobelisteja.