Palmenian työ ikääntyneiden palveluiden kehittämiseksi ja alan tutkimus kiinnostavat kansainvälisesti

Helsingin yliopiston Palmenian japanilainen yhteistyökumppani sosiaalityön professori Hiroko Yamada Doshishan yliopistosta Kiotosta tuo jo toisen kerran Suomeen kandidaatti- ja maisterivaiheen opiskelijoitaan. Lähes 20 opiskelijaa vierailee syyskuun ensimmäisellä viikolla Lahdessa ja Helsingissä.

Kiinnostuksen kohteena ovat vanhuspalvelujen kehittäminen, tutkimus ja toimivat ratkaisut. Lahdessa järjestettävässä seminaarissa opiskelijat myös esittelevät omia tutkimusaiheitaan mm. muistisairaiden ostoksilla käymisestä, japanilaisten vanhustyöhön kohdistuvista asenteista ja ikääntyvien hyväksikäytön tunnistamisesta vanhuspalveluissa. Vastavuoroisesti opiskelijat kuulevat Palmenian Lahden yksikön tutkijoiden kertovan Ikihyvän toimintamalleista, muistelutikusta ja hyvinvoinnin tutkimisesta valokuvaus-menetelmällä.

Professori Yamadan vierailu liittyy muutama vuosi sitten virinneeseen yhteistyöhön, jonka tavoitteena on luoda vanhustutkimukseen liittyvää yhteistyötä Japanin ja Suomen välille.

Lahdessa järjestettiin seminaari tiistaina 2.9.

"Images on intergenerationality, ageing and care – perspectives from Japan and Finland"

Seminaarin tarkempi ohjelma löytyy linkistä http://www.helsinki.fi/palmenia/lahti/2014/26082014.html

Seminaarin jälkeen jatkuvat yhteistyöneuvottelut. Keskiviikkona 3.9. on ohjelmassa aamupäivällä vierailu Lahden vanhusten asuntosäätiön yksikköön Onnelanpolulla sekä yhteistyökeskusteluja ennen ryhmän siirtymistä Helsinkiin.

Lisätiedot:

Raisa Valve
Kehittämispäällikkö, FT, laillistettu ravitsemusterapeutti
HELSINGIN YLIOPISTO Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
Kirkkokatu 16, 15140 LAHTI

Puhelin 050-595 8950
raisa.valve(at)helsinki.fi