Opiskele omaksi iloksesi tai kehitä ammatillista osaamistasi – kesä on hyvä aika uuden aloittamiseen! Lahden alueella ja verkossa on tarjolla useita eri vaihtoehtoja ja sisältöjä tiedonnälkäisille, oli kyseessä sitten yksittäinen kurssi tai pidempi kokonaisuus. Katso alta kooste, tutustu tarkemmin ja valitse omasi.

Avoimet korkeakouluopinnot

Avoin korkeakouluopetus on avointa kaikille iästä, pohjakoulutuksesta ja tavoitteista riippumatta. Opinnot ovat järjestävän korkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia ja vastaavat tavoitteiltaan, sisällöltään ja vaatimustasoltaan korkeakoulun perusopetusta.

Voit hakea avointa yliopisto-opetusta Lahdessa myös valtakunnallisen Opintopolku-palvelun kautta.

Ymmärrä ympäristöä – johdatus ympäristöalan ajankohtaisiin kysymyksiin

Mitä välineitä tiede ja tutkimus voivat tarjota ympäristöhaasteiden ratkaisemiseen?  Ymmärrä ympäristöä – johdatus ympäristöalan ajankohtaisiin kysymyksiin on ainutlaatuinen kaikille avoin kurssi, jonka puheenvuoroissa Lahden alueen tieteentekijät avaavat ympäristöalan ja kestävän kehityksen osaamista eri näkökulmista. Kurssi on avoin ja vuonna 2022 maksuton kaikille aiheesta kiinnostuneille. Se on osa Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -ohjelmaa ja sen on toteuttanut Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelut HY+.

MOOCit

MOOC (Massive Open Online Course) tarkoittaa verkossa pidettävää kurssia, johon pääsääntöisesti kaikilla on vapaa pääsy. MOOC on ajasta ja paikasta riippumaton tapa oppia uutta oli tavoitteena sitten täydentää ammatillista osaamistaan tai oppiminen omaksi iloksi. 

  • Opiskelutaidot-MOOC sopii sinulle, jos suunnitelmissasi on yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opiskelu tai kaipaat vinkkiä opiskelutekniikoihin ja tiedon hakemisen ja tuottamisen käytänteisiin. Kurssi soveltuu erityisesti toisen asteen opiskelijoille, aloittaville tutkinto- ja avoimen korkeakoulutuksen opiskelijoille sekä korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille. Kurssi on saanut alkunsa LAB-ammattikorkeakoulun ja Lahden Yliopistokampuksen yhteistyöstä
  • Helsingin yliopiston MOOCien avulla voit tutustua mm. suomalaiseen metsään, ilmastonmuutokseen tai avoimen tieteen perusteisiin. Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston MOOCeissa mm. ohjelmointia, tekoälyn perusteita ja tietoturvaa.
  • LUT-yliopiston MOOCit. LUT-yliopisto tarjoaa MOOCeja Climate Action -teemalla.
  • FITech-verkostoyliopiston MOOCit tarjoavat valikoituja opintoja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. Päivitä erityisesti digiosaamistasi.

Täydennyskoulutus

Yliopistojen täydennyskoulutus on suunniteltu työelämän tarpeisiin ja tietyn teeman ympärille tai tietylle ammattiryhmälle. Keskeinen tavoite on uudistaa ja laajentaa ammattitaitoa. 

Koulutusta on tarjolla lyhyistä tietoiskuista ja seminaareista useiden kymmenien opintopisteiden laajuisiin asiantuntija- ja erikoistumisohjelmiin. Täydennyskoulutus pyritään järjestämään niin, että siihen voi osallistua työn ohella tai osana työtä.