Perjantaina 23.9. klo 16-21 joukko Lahden yliopistokeskuksen ja Lahden ammattikorkeakoulun tutkijoita levittäytyy Fellmanniaan.

Perinteistä Tutkijoiden yötä vietetään Lahdessa jo kuudennen kerran. Fellmanniassa on tapahtumia kello 16-21, ja iltavirkut suuntaavat vielä sen jälkeen pubivisaan Teerenpeliin.

Lahden yliopistokeskuksen hankkeista mukana ovat mm. Tikutus-hanke (ota mukaasi vanhoja valokuvia – saat ne muistelutikulle), TAIKA-hanke, LahtiLivingLab ja LUT Lahti School of Innovationin teatterimenetelmät, kansainväliseen opiskeluun liittyvä StudyinLahti.fi -portaali ja UrbanEnviro -projekti.

Oikeita tutkijoita on myös mm. Aalto-yliopiston Lahden keskuksen osastolla sekä suorassa yhteydessä Stanfordin yliopistolle, jossa lahtelainen tutkija Juho Salminen kertoo alkavan aamun tutkimustunnelmista. Helsingin yliopiston ympäristöekologisessa kahvilassa selvitellään mielenkiintoisia materiaaleja mm. biodieseliä, hulevesiä ja maaperää.

Lue lisää www.lamk.fi/tutkijoidenyo2011

Tapahtumalla on myös oma Facebook-sivu

Tutkijoiden yö -tapahtuma tekee tiedettä tutuksi mielenkiintoisella ja hauskalla tavalla. Tapahtuma järjestetään samana päivänä kymmenissä maissa ja kaikkiaan yli 300 kaupungissa. Suomessa tapahtuma järjestetään Lahden lisäksi myös Vantaalla ja Kotkassa. Tapahtumien tarkoituksena on lähentää kansalaisia, yhteisöjä, yrityksiä, korkeakouluja ja tutkimustyötä toisiinsa. Lahdessa tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lahden ammatttikorkeakoulu ja Lahden yliopistokeskus.