Tiedeluokka sai nimen ja logon juhlallisissa avajaisissa 21.11.2017. Tilaisuudessa LUT lahjoitti saamansa Vuoden korkeakouluteko -palkinnon Päijät-Hämeen LUMA-keskukselle jaettavaksi stipendeinä kevään StarT-tapahtumassa.

Virallisissa avajaisissa 21.11. julkistettiin tiedeluokan nimi, joka on Tiedeluokka Solu. Nimen isä on estetiikan professori Arto Haapala. ”Jouduin nimi-ideointiin melko yllättäen, mutta heti kättelyssä mieleeni tuli solu. Se on biologinen määre ja yksikkö, mutta myös sosiaalinen yksikkö. Näitä molempiahan ulottuvuuksiahan  tiedeluokka toteuttaa” muistelee prof. Haapala nimen syntyä.

Nimeen sopivan logon suunnitteli muotoiluinstituutin opiskelija Marika Peltola. ”Halusin saada yhdistettyä logoon niin biologisia, kemiallisia kuin teknillisiäkin asioita. Logoehdotuksessani kelta-oranssit pallot sekä viivat kuvastavat soluja pelkistettyinä versioina. Mittapullo on saanut muotonsa molekyylien muodostamasta kuviosta” kertoo Marika logon syntyä ja taustatarinaa.

""

Lappeenrannan teknillinen yliopisto lahjoitti stipendejä  LUMA-keskukselle

Lappeenrannan teknillinen yliopisto sai tänä vuonna Lahdessa Vuoden korkeakouluteko -palkinnon 4000 e. LUT päätti jakaa saamansa rahan eteenpäin tukemaan lasten ja nuorten LUMA-aineiden osaamista. Professori Hannu Rantanen luovutti tiedeluokan avajaisissa summan Päijät-Hämeen LUMA-keskukselle  jaettavaksi stipendeinä kevään StarT-tapahtumassa.  StarT –toimintamalli tukee monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista niin kouluissa kuin muuallakin. LUT haluaa kohdentaa LUT Tiedetähti –stipendinsä no. projekteille matematiikan ja teknologian aloilla.

LUMA-keskus kiittää lämpimästi Lappeenrannan teknillistä yliopistoa merkittävästä tuesta!

 —————————————————————————————————————————–

Lahden yliopistokampukselle Niemeen avattiin luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian oppimista edistävä ja tukeva tiedeluokka. Helsingin yliopiston tiloihin on remontoitu laboratorio ja monitoiminen kerhotila, joita hyödynnetään kaikenlaiseen LUMA-toimintaan ja opetukseen, esimerkiksi tiedekerhojen, -klubien ja pajojen pitämiseen. Tiedeluokka auttaa osaltaan varmistamaan luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamisen perustaa Päijät-Hämeessä.

Lisätietoja:

https://www.lahdenyliopistokampus.fi/fi/paijat-hameen_luma-keskus/tiedeluokkaLUMA