Syksyn Studia Generalia -luentosarjassa Tiede ratkaisee puhutaan siitä, miten tiede ja tutkimus vastaavat maailman, yhteiskunnan ja arkielämän moniin kysymyksiin.

Luentosarja on ajankohtaisen keskustelun ytimessä:maailma on täynnä monimutkaisia haasteita, joihin tuntuu löytyvän erilaisia ratkaisuja. Myös tiede voi vasta moniin arkielämän isoihin ja pieniin haasteisiin. Luentosarjassa käsitellään aiheita laidasta laitaan. Puhutaan big datasta, mietitään syövän kukistamista, kerrotaan koirista tieteen palveluksessa, pohditaan vuorovaikusta koneiden välityksellä jne.

Luentosarjan voi kokonaisuudessa seurata verkon välityksellä vaikkapa kotisohvalta, joko suorina lähetyksinä tai jälkikäteen. Luentosarja järjestetään 6.10.-10.11.2016 torstaisin klo 17.00-19.00.

Kaksi viimeistä luentokertaa (3.11. sekä 10.11.) välitetään suorina myös Lahteen, FellmanniCampuksen tiloihin (Kirkkokatu 27). Voit tulla paikan päälle katsomaan luentoja isolta ruudulta ja samalla keskusteleman muiden osallistujien kanssa. Silloin teemoina ovat globaalisti kestävä ruokatuotanto  (mm. nyhtökaura) sekä hyvä elämä kaupungeissa.

Voit katsoa koko ohjelman Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston sivuilta. Sieltä löydät myös linkit verkkovideoihin.