Valtakunnallinen teekkarijäynäkilpailu järjestettiin loppuviikolla – Oulun joukkue voitti

Teekkarijäynä on hyväntuulinen pila, jossa hyödynnetään tekniikkaa ja saadaan sen kohteet (ja ainakin tekijät) hyvälle tuulelle. Tästä kisattiin tällä kertaa Lahdessa salaperäisissä tunnelmissa, sillä tarkoitus on, että kaupunkilaiset eivät tiedä kymmenien teekkareiden liikkumisesta – muutenhan osaisivat olla varuillaan.

Teekkarijäynäryhmät toteuttavat ennakkoon suunnitellut jäynät ja saavat samalla työelämässäkin hyödyllisiä taitoja: ryhmätyöskentelyä, projektisuunnittelua, muuttuvissa olosuhteissa työskentelyä ja ennen kaikkea miten myydä ajatus epäileville asiakkaille.

Vuorokauden kestänyt kisa päättyi perjantaiaamuna, ja arvovaltaisella tuomaristolla oli jälleen vaikeuksia parhaan joukkueen ja jäynän nimeämisessä, niin korkea oli taso tänä vuonna. Tärkeä osa kisaa oli dokumentaatio, ja teekkarit olivatkin uurastaneet vielä yön tunteina vakuuttaakseen katsojan hankkeensa paremmuudesta. Sekä ennakkojäynät että kisajäynät ovat videoina (ja osamyös nettisivulinkkeinä) jäynäsivustolla kaikkien katsottavina.

Ensimmäistä kertaa voitto Ouluun

Voiton vei Oulun joukkue, joka oli panostanut markettijäynään (venäläistuotteiden osuus ostoskorissa) sekä nk. Faradeijäynään, jossa taloyhtiön verkkouudistuksen myötä mitattiin puhelinkuuluvuuksia jopa saamalla asukas nk.  Faradein häkkiin. Ennakkojäynässä kuvattiin vahaamiseen liittyviä merkintöjä ja opiskelijoiden kulkuväyliä.

Kaikilla joukkueilla ajankohtaisia ja paikallisia aiheita

Aiheet liittyivät paikallisesti mm. metrohankkeeseen Lahdessa, mäkihyppypeliin tai maanpuolustukseen. Paras ennakkojäynäpalkinto meni Otaniemen ryhmälle kiljuhanhien suojelutempauksesta.

Kaikki jäynävideot sekä tunnelmia Valtakunnallisista jäynäkilpailuista Teekkari.fi-sivustolta: http://teekkari.fi/fi/vuosi-2014

Kuva alla: Oppimiskeskus Fellmannia toimi kisakeskuksena ja myös hyvänä opiskelijoiden huoltopisteenä. Tässä tunnelmat kisan ratkettua, keskellä vaakatasossa pääorganisaattori Tekniikan Akateemisten liiton TEKin Tero Marin. Kuvaavaa hyvinsujuneille järjestelyille oli, että mukana oli myös kaksi lakinaista neuvomassa kisaajia…

"Teekkarijäynäkilpailun