Lue juttu miten kansallinen kilpailupäivä sujui Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen edustusjoukkueelta!

Fantastinen Fantti ja Helsingin seikkailu

Tätä hetkeä oli odotettu kokonainen vuosi! Edessä olisi Tämä toimii -kilpailun finaalitapahtuma Helsingin Kaapelitehtaalla. Viime vuonna emme päässeet osallistumaan valtakunnalliseen kilpailuun Saksan leirikoulun takia, minkä vuoksi edessä oleva tapahtuma tuntui erityisen innostavalta.

Kisapäivän aamuna aurinko paistoi täydeltä terältä, ja se muistutteli paisteellaan kesän olevan ihan kulman takana. Juuri sillä hetkellä, bussissa istuessa, talven pimeys ja monet tämän projektin hankaluudet ja vastoinkäymiset (”tämä ei toimikaan -hetket”) tuntuivat vain etäisiltä muistoilta. Olimme ahertaneet kilpailutyömme parissa monta tuntia, ja nyt saatoimme vain nauttia tästä kokemuksesta ja pääsisimme tutustumaan myös muuhun MillenniumX-tapahtuman tarjontaan.

Kaapelitehtaalla oli hienot puitteet kilpailulle. Näimme siellä upeita robotiikan taidonnäytteitä, pääsimme polkemaan sähköpyörää sekä maistelemaan levämehua. Ehkä kuitenkin mukavinta oli tutustua muiden Tämä toimii -ryhmien kilpailutöihin sekä päästä leikkimään ja pelailemaan niillä.

Kilpailupäivä oli täynnä odotusta ja jännitystä. Onneksi meidän työmme arvioitiin ensimmäisessä osiossa, niin odottavan aika ei ollut ihan niin pitkä. Tuomarit olivat todella mukavia, vaikka etukäteen hieman jännitimme sitä, mitä kaikkea he kysyisivät meiltä ja miten osaisimme vastata. Kaikki kuitenkin sujui todella hyvin. Tuomarit kysyivät meiltä muun muassa, mitä materiaaleja olimme käyttäneet työssämme, kuinka paljon työn tekemiseen meni aikaa ja oliko työn toteuttamisessa vaikeuksia. Lisäksi he halusivat kuulla, miten peliä pelataan ja miten lelulla leikitään. Tuomarit myös pyysivät jokaista ryhmäläistä kertomaan omasta vastuualueestaan työn tekemisessä.

Arviointien jälkeen oli sitten hieman odottelua ennen tulosten julkistamista. Kaikki kilpailutyöt olivat todella upeita ja kilpailun taso oli kova. Olimmekin todella iloisia ja ylpeitä siitä, että meidän Fantastinen Fanttimme voitti kilpailussa toisen palkinnon!

Kaiken kaikkiaan Tämä toimii -kilpailu oli hieno ja opettavainen kokemus. Opimme erityisesti ryhmätyöskentelytaitoja sekä pitkäjännitteisyyttä. Olimme jo nimittäin jossakin vaiheessa lähellä luovuttamista, kun teknisten ratkaisujen miettiminen ja työn ideointi polkivat paikallaan. Näistä vaikeuksista kuitenkin selvittiin, ja saimme aikaiseksi työn, johon olimme tyytyväisiä. Seuraavaksi alkaakin tiukat neuvottelut siitä, kuka saa viedä Fantin kotiinsa…

""

Adriana, Martyna, Filippa, Simona ja Juho