Kestävää kaupunkielämää ympäristöestetiikan näkökulmasta pohtiva konferenssi järjestetään Lahdessa 6.-8.8.2015

Lahdessa toimiva Kansainvälinen soveltavan estetiikan instituutti (KSEI) järjestää yhdennentoista kansainvälisen ympäristöestetiikan konferenssinsa Lahden Aikuiskoulutuskeskuksessa 6.8.–8.8.2015. Kahden kutsutun puhujan lisäksi konferenssiin kuuluu noin 20 esitelmäkutsun pohjalta valittua esitelmää. Konferenssin esitelmöitsijät edustavat yli kymmentä eri maata.

Monissa konferenssin esitelmissä käsitellään kestävyyden ja ympäristön esteettisyyden teemaa yleisellä tasolla, mutta konkreettiset tapausanalyysit ovat myös keskeisessä osassa useissa esitelmissä. Puheenvuoroissa käsitellään muun muassa Mexico Cityä, Santiago di Chileä, Singaporea ja suomalaisen rautatiemaiseman muutoksia ympäristöestetiikan ja kestävän kehityksen näkökulmasta.

Konferenssin kutsutut puhujat ovat yhdysvaltalainen filosofian professori Jonathan Maskit (Denison University) ja puolalainen filosofian professori Beata Frydryczak (Adam Mickiewicz University). Maskitin luento käsittelee kaupungin esteettistä kokemista ja kestävää kaupunkielämää ennen teknologian ja liikkumisen näkökulmasta. Frydryczak pureutuu luennossaan puolestaan luonnon läsnäoloon kaupunkiympäristössä.

Tapahtuma on kaikille avoin, kuitenkin maksullinen, ja siihen voi edelleenkin ilmoittautua osoitteeseen kalle.puolakka(at)helsinki.fi.

Konferenssin osallistumismaksu on 100 euroa ja 50 euroa opiskelijoilta ja tohtorikoulutettavilta.

TERVETULOA!

Konferenssin järjestäjänä on Helsingin yliopiston filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokseen kuuluva ja Lahdessa toimiva Kansainvälinen soveltavan estetiikan instituutti (KSEI).

Lisätiedot: Kalle Puolakka kalle.puolakka(at)helsinki.fi puh: 050 5398002

Lopullinen ohjelma  4.8.2015 (pdf)