Huhtikuun lopussa Helsingistä saapuu joukko opettajaksi opiskelevia, jotka järjestävät yhdessä Lahden alueen koulujen kanssa Suomen lasten metsäretkipäivän tapahtumia.

Suomen lasten metsäretkipäivä Lahdessa 27.4.2017

Lahtelaisissa metsissä suhisee Veteraanipäivänä 27.4.2017, kun Helsingissä opiskelevat tulevat luokanopettajat saapuvat Lahteen. Päijät- Hämeen LUMA -keskuksen kanssa yhteistyössä tapahtuva tempaus vie lahtelaisia lapsia ja nuoria retkelle metsään. Yhteistyökouluina toimivat PH LUMA -verkoston innokkaat yhteistyökoulut.

Suomen lasten metsäretkipäivää vietetään kansallisesti tänä vuonna keskiviikkona 17.5. Tapahtumaa organisoi Helsingin yliopiston kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä ja luokanopettajaopiskelijat. Suomen lasten metsäretkipäivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Metsäretkipäivän tarkoituksena on kannustaa kaikkia aikuisia, niin perheitä, lasten kanssa työskenteleviä kuin muitakin metsäretkistä kiinnostuneita tahoja viemään lapsia metsäretkille. Metsäretken voi tehdä milloin tahansa, mutta tämä erityinen päivä muistuttaa metsissä liikkumisen tärkeydestä ja on kunnianosoitus suomalaiselle metsäluonnolle.

Toivomme, että saisimme mahdollisimman monet opettajat ja ohjaajat, äidit, isät, mummit, kummit ja muut aikuiset mukaan viemään lapsia metsäretkelle. Annetaan lapsille muistoja!

“Meillä on unelma. Unelmassa tuoksuu metsä. Sellainen, jonka notkelmissa helisee lasten ilo ja maistuu mustikka! Sellainen, jossa syvä sammaleen vihreys ja tuulessa huojuvien mäntypuiden humina kohtaa. Millaista onkaan kulkea metsässä ja pysähdellä! Ihmetellä. Miltä tuntuu puron vesi varpaissa, sadepisara olkapäällä tai auringon säde kasvoilla, kun on kuljettu tovi? Jos on kulkenut aamusumuisessa metsässä jossa kevätlintu laulaa, on ollut onnellinen.”

""

Suomen lasten metsäretkipäivän blogi ja facebook-sivut löytyvät täältä:

http://blogs.helsinki.fi/metsaretkipaiva/.

https://www.facebook.com/suomenlastenmetsaretkipaiva/

https://www.facebook.com/groups/suomenlastenmetsaretkipaiva/