Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen järjestämille StarT-aluefestivaaleille on valittu esiteltäväksi 3 hyvää käytännettä Kanta- ja Päijät-Hämeestä.

StarT-aluefestivaaleilla 14.5.2018 Lahdessa esitellään hyviä käytänteitä

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen järjestämille StarT-aluefestivaaleille on valittu esiteltäväksi 3 hyvää käytännettä Kanta- ja Päijät-Hämeestä. Hyviä käytänteitä esittelevät Lyseonmäen koulu Heinolasta, Jalkarannan koulu Lahdesta ja Ahveniston päiväkoti Hämeenlinnasta.

Hyvät käytänteet ovat toimintamalleja ja uusia ideoita, jotka helpottavat opettajien työskentelyä projektiopiskelujakson toteutuksessa. Hyvien käytänteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota OPS-yhteyteen, yhteisöllisyyteen, yhteistyöhön muiden opettajien tai tahojen kanssa ja innovatiivisiin keinoihin toteuttaa projekteja tai ilmiöpohjaista oppimista. Aluefestivaaleilla arvioidaan hyvistä käytänteistä myös esityksestä/työpajasta välittyvää innostusta sekä esityksen selkeyttä. Lisäksi arvostetaan oman käytänteen kuvailemista niin, että se on sovellettavissa myös muihin oppimisyhteisöihin.

Kanta- ja Päijät-Hämeen Start-aluefestivaalit järjestetään Lahden yliopistokampuksella Niemessä (Niemenkatu 73) 14. toukokuuta. Projektit ovat olennainen osa päivän ohjelmaa – festivaalipäivänä on esillä 31 lasten ja nuorten projektia, joita arvioidaan, pisteytetään ja palkitaan.

""

Vuonna 2017 palkittu Hyvä käytänne Ahtialan koulusta.

Lisätietoa täältä (linkki).