Biotalous on nopeasti kehittyvä ala. Se tarjoaa uudenlaisia ratkaisuja ja auttaa tavoittelemaan vähähiilistä ja resurssitehokasta yhteiskuntaa ja taloutta. Nyt tarvitaan biotalouden osaajia. Biotalousasiantuntijan osaamissalkku on uudenlainen tapa kehittää osaamista biotalousalalla.

Salkku sisältää monipuolisesti biotalouden opintojaksoja usean suomalaisen korkeakoulun tarjonnasta. Kaikki opintojaksot toteutetaan verkko-opintoina, mikä mahdollistaa opintojen joustavan suorittamisen. Voit rakentaa opintojaksoista sinua kiinnostavan, henkilökohtaisen ja omia tavoitteitasi palvelevan kokonaisuuden. Salkun laajuutta ei ole ennalta määritetty, joten voit vapaasti määritellä oman osaamissalkkusi laajuuden.

Osaamissalkku on tarkoitettu kaikille biotaloudesta kiinnostuneille pohjakoulutuksesta ja osaamisalasta riippumatta. Näkökulmia biotalouteen –opintojakso on suunnattu biotalousosaajille sekä sellaisille biotaloudesta kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole aiempaa tietoa biotaloudesta. Kahden opintopisteen laajuisella opintojaksolla tutustutaan biotalouden osa-alueisiin ja prosesseihin, Suomen biotalousstrategiaan sekä biotalouden mahdollisuuksiin tänä päivänä ja tulevaisuudessa. Pääset myös pohtimaan, millainen biotalousosaaja itse olet tai millaiseksi osaajaksi haluaisit tulla. Opintojakso toimii pohjana henkilökohtaisen osaamissalkun kokoamiselle. Katso lisää tästä!

Salkun kehittämiseen ja sen opintojen tuottamiseen osallistuvat Helsingin yliopiston Avoin yliopisto sekä Helsingin yliopiston ympäristötieteiden laitos.