LUT Lahti on mukana mielenkiintoisessa kansainvälisessä hankkeessa, SCALAssa. Hankkeessa kehitetään niukkaa innovaatio-osaamista ja tutkimusta kehittyville markkinoille ja samalla tutkitaan mobiilioppimista brasilialaisessa kontekstissa.

Hankkeessa myös pilotoidaan ja kehitetään mobiilioppimisen sisältöjä perusopetuksessa, yliopistolla ja ammatillisessa koulutuksessa Brasiliassa. Samalla luodaan myös Brasilian skaalautuville markkinoille mobiilioppimistuotteille soveltuvaa markkinastrategiaa.

Hankkeen ensimmäinen pilotointi tehtiin maaliskuun 2017 alussa Brasiliassa. Vierailun ja testauksen isäntänä toimi professori Elias Goulart. Mobiilioppimisen pilotointiin osallistui yhteensä 180 opiskelijaa perusopetuksesta, yliopistolta ja ammatillisesta koulutuksesta São Caetano do Sulin alueelta. Testaamiseen osallistuvien opiskelijoiden ikä vaihteli 12 – 46 vuoden välillä. Ensimmäisessä pilotointijaksossa testattiin Viopen matematiikan sekä Javan ja Promentorin englannin kielen kursseja. Oppilaat ja opettajat osallistuivat testaamiseen innostuneesti sekä antoivat hyviä kehitysehdotuksia jatkokehitystoimenpiteitä varten. Seuraava pilotointijakso Brasiliassa on suunniteltu lokakuulle 2017.

 

SCALA – Scalable Mobile Learning Services for Global Markets:

SCALA on Tekesin ja Ulkoasianministeriön yhteisestä BEAM-ohjelmasta rahoitettu hanke. Hanke toteutetaan yhteistyössä brasilialaisten toimijoiden ja Lappeenrannan Teknillisen yliopiston LUT Lahden sekä suomalaisyrityksien kanssa. Hanketta koordinoi Haaga-Helian ammattikorkeakoulu. Hanke käynnistyi 4.9.2016 ja jatkuu huhtikuun 2018 loppuun.
Kumppanit: Haaga-Helian ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT Lahti, Viope Oy, Finpeda Oy ja Promentor Oy.
Yhteistyötahot: Municipal University of São Caetano do Sul (USCS), Escola Estadual Professora Brisabella de Almeida Nobre, Fundação Santo Andre ja EME "Profª Alcina Dantas Feijão".

 

Lisätietoja pilotoinnista ja tutkimuksesta:

Erikoistutkija Mirva Hyypiä, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT Lahti, mirva.hyypia(at)lut.fi

 

""