Paikallisten asiantuntijoiden ja korkeakoulujen ainutlaatuisena yhteistyönä syntynyt kokonaisuus parantaa osallistujien kykyä edistää kestävää kaupunkisuunnittelua ja tehdä kaupungeista vihreämpiä ja elinvoimaisempia paikkoja asua ja työskennellä. Kurssi sopii niin ammattilaisille kuin alan opiskelijoillekin.

Maailman kaupungistuessa kestävät ratkaisut ovat avainasemassa. Kasvirakenteet parantavat ilmanlaatua, vähentävät hulevesien kuormitusta, tarjoavat viihtyisiä oleskelualueita, tukevat biodiversiteettiä sekä edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Tältä kurssilta saat tietoa ja työkaluja, joilla edistää vihreämpien ja terveellisempien kaupunkiympäristöjen kehittämistä – olitpa sitten kaupunkisuunnittelija, arkkitehti, ympäristöasiantuntija tai vain aiheesta kiinnostunut.

Mitä voit odottaa?

Tutkittuun tietoon perustuvia opetussisältöjä. Sisältöä ovat tuottaneet Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun opettajat ja tutkijat sekä mm. Lahden ja Heinolan kaupunkien asiantuntijat.

Ajankohtaisten teemojen monipuolista tarkastelua. Kurssilla käsitellään muun muassa kasvikattoja, kaupunkiekologiaa, teknistä viitekehystä, urbaania estetiikkaa ja kestävää yhdyskuntasuunnittelua.

Sinun aikatauluihisi sopivaa toteutustapaa: Kokonaisuus sisältää aloitusluennon lähiopetuksena sekä viisi itsenäisesti opiskeltavaa teemamoduulia. Myös yksittäisille moduuleille osallistuminen on mahdollista.

Kurssin toteuttaa Päijät-Hämeen kesäyliopisto yhdessä Lahden Yliopistokampuksen kanssa. Sisältöä ovat tuottaneet Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun opettajat ja tutkijat sekä mm. Lahden ja Heinolan kaupunkien asiantuntijat.

Sisältö ja aikataulu

Kurssilla tutustutaan urbaanien kasvirakenteiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä niiden merkitykseen kestävän kehityksen edistämisessä. Kurssin aikana opitaan, miten kasvillisuus ja ekologisuus ovat tehokas systeeminen työkalu kestävien kaupunkirakenteiden luomisessa.

Kurssi alkaa 11.01. aloitussessiolla ”Vehreä, viihtyisä ja kestävä kaupunkiympäristö” ja päättyy 22.05.2024.

Moduulit:

• Kasvikatot 11.01.-08.03.2024
• Kaupunkiekologia 01.02.-28.03.2024
• Tekninen viitekehys 01.02.-28.03.2024
• Urbaani estetiikka 01.03.-26.04.2024
• Kestävä yhdyskuntasuunnittelu 01.03.-26.04.2024
• Urbaanin viherryttämisen projektikurssi 07.05.-22.05.2024

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Kurssikuvaus Päijät-Hämeen kesäyliopiston sivuilla