Kaikille avoimen ja maksuttoman tiedetapahtuman kattoteemana on tänä vuonna ympäristö. Tutkimustuloksia ja käytännön ratkaisuja esitellään yli 50 puheenvuoron voimin. Avauspuheenvuoron pitää meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi.

Lahden tiedepäivä palaa vuoden tauon jälkeen lähitapahtumaksi ja tieteestä kiinnostuneet pääsevät jälleen kohtaamaan toisensa LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa Mukkulankadulla.

Tiedeyhteisöllä on ollut merkittävä rooli Lahden kehittymisessä Euroopan ympäristöpääkaupungiksi. Alueen korkeakouluissa tehdään monialaista tutkimus- ja kehittämistyötä ympäristöhaasteiden ratkomiseksi. Tänä vuonna tiedepäivän kattoteema valikoituikin kuin itsestään.

Avauspuheenvuorossa Suomen luonto 2100 meteorologi Kerttu Kotakorpi kurkistaa tulevaisuuteen valottaen millaisessa ympäristössä täällä eletään tulevina vuosikymmeninä. Päivän toisessa pääpuheessa Vesien puhdistus ja Suomen järvet professorit Kimmo Kahilainen (Helsingin yliopisto) ja Mari Kallioinen (LUT-yliopisto) tarkastelevat järviemme nykytilaa ja puhdistukseen liittyviä kysymyksiä.

Muissa puheenvuoroissa esitellään mm. kiertotalousinnovaatioita, kestävään asumiseen ja asuinalueisiin liittyvää tutkimusta, luonnon terveysvaikutuksia ja jakamistaloutta. Isolle osalle esityksistä on yhteistä paikallisuuden ja globaaliuden luonteva yhdistelmä. Tutkimuksissa haetaan vastauksia maailmanlaajuisiin kysymyksiin, mutta käytännön tutkimustyö kohdistuu usein lähelle kuten asumiseen Mukkulassa tai lintuihin Lahden kaupunkialueella.

Lataa koko ohjelma tästä

Lahden tiedepäivä järjestetään 18.11. klo 9.00 – 16.20 LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa Lahdessa (Mukkulankatu 19, 15210 Lahti). Tutustu saapumisohjeeseen.

Lahden tiedepäivän järjestävät LAB-ammattikorkeakoulu, Lahden Yliopistokampus ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus.

Lisätietoja

Uusimmat tiedot löydät aina tapahtumasivulta

Laura Montonen, LUT-yliopisto
laura.montonen@lut.fi
+358 44 708 0335

Ilmari Pirkkamaa, Lahden Yliopistokampus
ilmari.pirkkamaa@lahdenyliopistokampus.fi
+358 50 465 5468