Alueen suurin vuosittainen tiedetapahtuma järjestetään Niemen kampuksella 21.11. Kaikille avoimen ja maksuttoman Lahden tiedepäivän tarkoituksena on esitellä Päijät-Hämeessä tai Päijät-Hämeestä tehtävän tutkimus- ja kehitystyön tuloksia. 

Marraskuussa vietetään jälleen tutkimuksen juhlapäivää, kun Lahden tiedepäivä kutsuu alueen tiedeyhteisön, korkeakoulujen sidosryhmät ja ennen kaikkea tieteestä kiinnostuneet kansalaiset nauttimaan yli 60 katsauksesta uusiin tutkimustuloksiin.

– Tiede ja tutkimus ovat nyt tällä alueella hyvässä nosteessa. Hienoa, että ohjelmaan on saatu myös verrattain uusien tieteenalojen kuten pelitutkimuksen edustajia. Tiedepäivä pysyy ajankohtaisena kaikkien näiden rohkeiden tutkijoiden ansiosta, kertoo tapahtumaa koordinoiva Kaisa Vuorivirta Lahden Yliopistokampukselta.

Tapahtuman ensimmäisen pääpuheenvuoron pitää ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm (Helsingin yliopisto) otsikolla Tulevaisuuden ruoka, mitä me syömme 2030.

Toisesta pääpuheenvuorosta vastaa alueella pitkän uran tehnyt professori ja ylilääkäri Markku Kauppi (Päijät-Hämeen hyvinvointialue), jonka Katsaus reumasairauksien hoidon kehitykseen Päijät-Hämeessä ja maailmalla nivoo yhteen paikallisia kehityskulkuja ja lääketieteen kehitystä.

Kolmestatoista sessiosta koostuva ohjelma liikkuu tieteenalasta toiseen. Aihepiirit ovat ajankohtaisia ja niissä ollaan aikamme isojen ilmiöiden kuten vihreä siirtymän, kaupunkikehityksen, työhyvinvoinnin ja maahanmuuton äärellä. Koko ohjelmaan ja esitysten abstrakteihin voi tutustua tapahtumasivuilla www.lahdentiedepaiva.fi.

Lahden tiedepäivää vietetään LAB-ammattikorkeakoulun tiloissa Mukkulankatu 19:ssa 21.11. klo 9–16. Tapahtuman järjestävät Lahden Yliopistokampus, LAB-ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen hyvinvointialue ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus.

Lisätietoa

Ohjelma, abstraktit ja lisätietoa: www.lahdentiedepaiva.fi

Kaisa Vuorivirta

Asiantuntija, Lahden tiedepäivän koordinaattori

Lahden Yliopistokampus

+358 50 316 0528

kaisa.vuorivirta@lahdenyliopistokampus.fi