Keväällä on hakuaika yliopistojen yhteishaun kautta ympäristöekologian perusopintoihin, Lahteen otetaan 25 uutta opiskelijaa.

 

Ympäristöekologian yliopistollinen perustutkinto (Helsingin yliopisto, Lahti)

Lahdessakin voi opiskella ylipistotutkintoja – hakuaika Helsingin yliopiston ympäristötieteisiin päättyy 1.4.2014 klo 16.15. Varsinainen valinta tehdään yliopistojen biologian yhteisvalintakokeiden kautta, kokeen voi suorittaa Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa tai Turussa perjantaina 30.5.2014.

Lahteen valitaan vuosittain yhteensä 25 opiskelijaa ja keskeiset opiskeltavat tieteenalat ovat ekologia, ekotoksikologia, molekyylibiologia, ympäristökemia ja ympäristömikrobiologia sekä kaupunkiekologia. Näin pystytään saamaan vesistöjen, maaperän ja ympäristöbiotekniikan perusteet ja soveltamisalat hallintaan. Opintojen aikana voi ottaa sivuaineita mm. Helsingin yliopiston muista koulutusohjelmista tai muista yliopistoista ulkomaita myöten.

Hakukohteet muuttuvat ensi vuonna

Tämä vuosi on poikkeuksellinen, koska nyt on viimeinen mahdollisuus hakeutua ympäristöekologian pääaineen LuK-opintoihin. Ensi vuodesta alkaen hakukohteena tulee olemaan Ympäristötieteiden laaja ja koko tiedekunnalle yhteinen kandiohjelma, josta maisterivaiheessa on mahdollista erikoistua ympäristöekologiaan.

Lisätietoja Helsingin yliopiston ympäristöekologian opiskelusta (avaa esite A4 pdf)

Olli-Pekka Penttinen, yliopistonlehtori, FT

Helsingin yliopiston ympäristötieteiden laitos Lahden ympäristökampus
Niemenkatu 73 15140 Lahti

puh 09 1912 0320 tai GSM: +358 50 574 2695
olli-pekka.penttinen(at)helsinki.fi

Katso lisätiedot hakuoppaasta http://www.helsinki.fi/bio/hakeminen/hakuopas.html

Lisätiedot yliopistohausta:

Päävalinnan hakuaika vuonna 2014: 3.3.2014-1.4.2014 klo 16.15.
Päävalinnan hakukohteissa haetaan em. hakuaikana yliopistojen yhteisen sähköisen hakujärjestelmän kautta, www.yliopistohaku.fi