Tiedepäivässä on teemasessioiden lisäksi myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Fellmannin kulmassa esittäytyvät Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu sekä Päijät-Hämeen tutkimuseura ja Päijät-Hämeen kemistit omilla esityksillään.

Ratkaisu 100 on Suomen suurin sosiaalisten innovaatioiden haastekilpailu. Ratkaisu 100:ssa etsitään ratkaisuja haasteeseen, joka kantaa nimeä Kaikkien osaaminen käyttöön. Kilpailijoiden tulee kehittää ratkaisu, joka mahdollistaa osaamisen ja kykyjen paremman tunnistamisen ja hyödyntämisen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän maasta toiseen. Sitra tarjoaa mahdollisuuden opiskelijoille, tutkijoille, koodareille, pellepelottomille – kenelle vain – paikan uusien sosiaalisten innovaatioiden synnyttämiselle.Ratkaisu 100 on mukana Lahden Tiedepäivässä koko päivän myös omalla ständillään FellmanniCampuksen 2. kerroksessa. Tervetuloa!

Kaikkien aikojen Salpausselkä – teema on esillä Fellmannin kulmassa klo 12-14. Sessio on Päijät-Hämeen tutkimusseuran valmistama. Hallitseva, helposti hahmotettava Salpausselkä jakaa Päijät-Hämeen eteläiseen viljelytasankoon sekä Järvi-Suomeen. Jääkauden luoma muodostuma on kaikkina aikoina ollut maakunnan keskeinen elementti. Päijät-Hämeen tutkimusseuran esitelmät käsittelevät aihetta eri näkökulmista ja perustuvat lähiaikoina ilmestyvään, monitieteelliseen, Kaikkien aikojen Salpausselkä julkaisuun.

Klo 14-15 luvassa ”Herkullista arkiruokaa ja hieman hifistelyä! – Molekyyligastronomiaa! ”
Sana molekyyligastronomia viittaa kemiaan, fysiikkaan ja hyvään ruokaan. Molekyyligastronomian päämääränä on tutkia mm., miten eri valmistusmenetelmät muuttavat ruoan aineosia ja miten ne vaikuttavat ruoan makuun ja koostumukseen. Session pitää Päijät-Hämeen kemistit.