Muotoilija Tapio Anttila, muotoilun kehitysjohtaja Riikka Salokannel sekä professori Hannele Niemi ovat tulossa puhujiksi korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäiville Lahteen 21. – 23.5.2012.

Maanantaina 21.5. klo 16 – 17 Plenary-dialogin aiheena on Kilpailukykyä, kansainvälistä menestystä ja hyvää arkea muotoilun avulla. Tällöin keskustellaan siitä, miten Lahdesta rakentuu Suomen kiinnostavin ja kansainvälisesti kasvuhakuinen design-ekosysteemi. Lisäksi keskustellaan siitä, miten Lahden muotoilukaupunkibrandia rakennetaan.

Maanantain Plenary-dialogin pitävät muotoilija, sisustusarkkitehti SIO Tapio Anttila (Tapio Anttila Design) ja Muotoilun kehitysjohtaja Riikka Salokannel (Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy).

Muotoilu on yhtenä teemana tämänvuotisilla kevätpäivillä, sillä Lahti on maailman designpääkaupunki vuonna 2012 yhdessä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kanssa. Designpääkaupunkivuoden tavoitteena on kaupunkilaisten arjen ja elinympäristön parantaminen sekä yritysten kansainvälistyminen ja liiketoiminnan kehittäminen muotoilun menetelmin.

Suomi edelleen koulutuksen kärkimaana?

Tiistaina 22.5.2012 klo 9.30 vuorossa on professori Hannele Niemi Helsingin yliopistosta. Hänen aiheenaan on Miracle of Education – Suomi koulutuksen kärkimaana myös jatkossa?

Niemi on toiminut useiden kansainvälisten opetukseen ja oppimiseen liittyvien hankkeiden tutkijana tai johtajana sekä asiantuntijana EU:n komissiolle ja OECD:lle.

Kevätpäivien ohjelmassa on edellisten lisäksi monipuolista ohjelmaa korkeakoulujen kansainvälistymisestä ja sen ajankohtaisista kysymyksistä sekä suomeksi että englanniksi. Lisäksi ohjelmassa on varattu aikaa verkostoitumiselle ja tiettyihin aihepiireihin liittyville keskusteluille, joissa asiantuntijat eri korkeakouluista pääsevät jakamaan hyviä käytänteitä.

Kevätpäivät järjestetään yhteistyössä CIMOn, Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahden yliopistokeskuksen kesken.

Kevätpäivien ohjelma ja muut tiedot