Valtakunnallisen Tämä toimii! -teknologiakilpailun Hämeen aluetapahtumassa alakoululaisten suunnittelemat lelut valloittivat Aikuiskoulutuskeskuksen

Ihmeellisiä teknisiä vekottimia koululaisten kilpailussa

Tämä toimii! aluekilpailun edustajaksi finaalikisaan Tampereelle valittiin Mukkulan koulun 5-luokkalaisten tuottama Omituisten otusten huvipuisto,  jossa oli tuomariston mielestä nähtävissä mahtavaa yhdistelytaitoa oivaltavasti toteutettuna Siinä leikki ja pelillisyys elävöittävät kokonaisuutta ja se oli suunniteltu, rakennettu ja kehitetty laajaksi kokonaisuudeksi.

Toiseksi tullut Erstan koulun ryhmä oli kehittänyt hauskan, sympaattisen ja yllättävän eläinhahmon, jossa oli paljon hienoja teknisiä yksityiskohtia. Kolmanneksi valittiin lahtelaisen  Harjun koulun MEGA Lauta. Se sai erinomaiset pisteet teknisestä toteutuksesta ja materiaalin luovasta käytöstä. Ryhmä myös esitti esimerkillisisä yhteistyötaitoja ja innostusta.

Koska kilpailutehtävänä toteutettu lelu oli suunnattu koululaisille, saivat osallistujat äänestää suosikkiaan. Voittajaksi osallistujaäänestyksessä tuli Erstan koulun The Penquin, toiselle sijalle Rakokiven koulun Matiaksen mylly ja kolmanneksi Villähteen koulun Haukka-vene.

Ryhmien tuottamien lelujen nimet olivat nekin innovatiivisia: Keinukaruselli, Putputin auto, Haukka-vene, Laiva 560, Kupla-Vish! Satavarma, Matiaksen mylly, MEGA Lauta, The Rainbow Island, The Penguin, Pig Train, Leluauto, Angry Sandwitch, Herra Hyrrä, Koripallotykki, Omituisten otusten huvipuisto ja Vene.

"Tämä

Kuvassa Hämeen Tämä toimii! -aluetapahtuman voittajat: Erstan koulu (vas.) 2.sija ja yleisöäänestyksen voitto, voittaja Mukkulan koulu (keskellä) ja Harjun koulu (oik.) 3. sija.

Päijät-Hämeen LUMA-keskus toimi aluetapahtuman järjestäjänä ja sen nettisivuille tulee kuvaraportti kilpailusta ja koululaisten tekemistä leluista.

Katso myös Etelä-Suomen Sanomien nettisivut ja Ylen Hämeen Alueuutiset (linkki, luma-asiasta noin 2:40 alusta).

Lisätiedot

"MukkulanMukkulan koulun voittajajoukkue:
Opettaja
Erja Palomäki erja.palomaki(at)me.com puh 0503879607
Mukkulan koulun 5 a-luokan oppilaat Emmi Kivistö, Wilma Parikka, Ukko Laakkonen ja Juho Pohjantuli, ryhmän jäsen Kiia Saarivirta puuttuu kuvasta.

 

PÄIVITYS (huhtikuu 2015) Loppukilpailuedustaja vaihtuu

"ErstanLoppukilpailuun Tampereelle 5.5. lähteekin hyvä kakkonen eli Erstan koulu, sillä Mukkulan voittajat ovat kyseisenä aikana Saksassa kielikoulumatkalla. Erstan opettaja on ollut valtakunnallisessa kisassa ennenkin, joten kokemusta ja osaamista löytyy! 

 

Lisätiedot Tämä toimii! aluetapahtumasta:
viestintäsuunnittelija, tapahtuman koordinaattori Anne Antila, p. 050 406 2648 anne.antila(at)lahdenyliopistokampus.fi