Lahdessa on jo pitkään ollut yliopistojen toiminta ja oma yliopistojen toiminnot kokoava yliopistokampuskin yli 15 vuotta. Mutta mitä täällä Lahdessa yliopistoissa tehdään? Mitä täällä tutkitaan? Löytyykö täältä ratkaisuja polttaviin ongelmiin?

Suomen yliopistokeskukset juhlistavat yhdessä Suomi 100 -juhlavuotta käynnistämällä 100 haastetta -kampanjan. Kampanjassa alueellisesti ja valtakunnallisesti tunnetut ihmiset haastavat yliopistokeskuksia ajankohtaisilla teemoilla ja ongelmilla. Yliopistokeskuksen tutkijat, kehittäjät ja opettajat vastaavat haasteisiin, esittävät omia ratkaisujaan ajankohtaisiin ja polttaviinkin ongelmiin. Samalla yliopistokeskukset kertovat laajasta osaamisestaan ja merkityksestään yhteiskunnallisessa keskustelussa ja kehittämistyössä.

Kansanedustaja Martti Talja haastaa Lahden Yliopistokampusta tekniikan ja hoivatyön yhdistämisessä. Martti Taljan haaste on ”Miten tietotekniikka saadaan tukemaan kansalaisten terveyden edistämistä ja omahoitoa?  Suurimpana haasteena näen sote-ammattilaisten muutoshaluttomuuden, miten se voitetaan?”

Haasteeseen vastaavat professori Helinä Melkas ja erikoistutkija Lea Hennala Lappeenrannan teknillinen yliopistosta (LUT Lahti).  LUT Lahden osaamisalueet ovat digitalisaatio sosiaali- ja terveyspalveluissa ja hyvinvointiteknologia, palveluinnovaatiot ja käyttäjälähtöisyys, teknologian ihmisiin kohdistuvat vaikutukset eri tasoilla sekä julkisen sektorin uudistuminen ja kehitys.

Katso videolta sekä haaste että sen vastaus.

https://www.youtube.com/watch?v=t-XZBsvQPR0