Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) maisteriohjelmiin tuli yhteensä 3503 hakemusta, joka on 59 % enemmän kuin viime vuonna.Tänä vuonna erityisesti Lahdessa toteutettavat maisteriohjelmat kiinnostivat.

Suomenkielisiin maisteriohjelmiin jätettiin yhteensä 2001 hakemusta. Luku on noin kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2017 ja kaikkien aikojen ennätys.

Lahdessa suosituin ohjelma oli työn ohessa opiskeluun suunniteltu tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriohjelma, johon haki ennätykselliset 770 hakijaa, joka on noin 100 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Toiseksi eniten hakijoita keräsi Lahdessa järjestettävä tuotantotalouden diplomi-insinööriohjelma.

Hakijoita kiinnostivat myös etäopiskelun mahdollistavat kone-, sähkö- sekä energiatekniikan maisteriohjelmat. Niihin tuli hakemuksia yhteensä 731 kappaletta. Energiatekniikan maisteriohjelma haki opiskelijoita nyt ensimmäistä kertaa.

LUT:n koulutuksesta vastaavan vararehtori Jaana Sandströmin mukaan on selvää, että kysyntä joustavasti toteutetuille opinnoille kasvaa jatkuvasti.

"Joustavasti toteutetut opintomahdollisuudet ovat yksi LUT:n vastaus opetuksen digitalisaatioon ja ihmisten elinikäisen oppimisen tarpeisiin. Tällä hakukierroksella jopa yllättää Lahden ohjelmien suosio. LUT on lisännyt työn ohessa suoritettavien maisteriohjelmien tarjontaa Lahdessa ja tälle tuntui olevan kova kysyntä."

""