Tuotantotalouden koulutusohjelma on jatkoa Lahdessa käynnistyvälle tekniikan kandidaattikoulutukselle. Vuoden 2021 syksyllä LUT aloittaa Lahdessa energia- ja ohjelmistotekniikan koulutuksen yhteistyönä Hebein teknillisen yliopiston kanssa.

Lahdessa käynnistyy vuoden 2022 syksyllä LUT-yliopiston tuotantotalouden kandidaattikoulutus. Koulutusohjelma on englanninkielinen ja siinä on noin 60 opiskelupaikkaa. Ohjelmaan haetaan kevään 2022 yhteishaussa. Tuotantotalouden suomenkielinen koulutustarjonta jatkuu ennallaan LUTin Lappeenrannan kampuksella.

Tuotantotalous on yksi LUT-yliopiston suosituimmista tekniikan koulutusohjelmista. Se yhdistää matemaattisen ja teknisen ongelmanratkaisun ihmisten ja prosessien johtamisessa. Koulutusohjelmasta valmistuneet työllistyvät monille yksityisen ja julkisen sektorin aloille.

LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksan mukaan tuotantotalous on luonnollinen jatkumo Lahdessa ensin käynnistyville tekniikan kandidaattikoulutusohjelmille. Syksyllä 2021 LUT aloittaa Lahdessa energia- ja ohjelmistotekniikan englanninkielisen kandidaattikoulutuksen yhteistyönä Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa.

”Kansainvälisille koulutusohjelmillemme on kysyntää, siksi haluamme aloittaa tuotantotalouden kandikoulutuksen Lahdessa. Kyseinen koulutus ei myöskään kilpaile konserniimme kuuluvan LAB-ammattikorkeakoulun tarjonnan kanssa”, Saksa sanoo.

LUT on ollut Lahdessa vuodesta 1996, ja tuotantotalous toiminnan ytimessä alusta lähtien. Osastonjohtaja Vesa Karvonen kertoo, että nykyisin Lahden kampuksella on neljä tuotantotalouden professoria tutkimusryhmineen, yhteensä noin 30 alan asiantuntijaa.

”Tavoitteemme on rakentaa uusi tuotantotalouden kansainvälinen, kovatasoinen koulutusohjelma, joka hyödyntää osaamisen ja vuosien saatossa hyväksi havaitut kurssisisällöt laadukkaasta suomenkielisestä koulutusohjelmasta. Samalla uusi ohjelma päivitetään vastaamaan huomisen eurooppalaisia laatuvaatimuksia”, Vesa Karvonen sanoo.

Lahteen toivotaan opiskelijoita Suomesta sekä ulkomailta. LUTin tekniikan kandidaattitutkinnot ovat 180 opintopisteen ja noin kolmen vuoden laajuisia. Tutkinnon suorittaneilla on oikeus jatkaa 120 opintopisteen ylempään korkeakoulututkintoon eli opiskella diplomi-insinööriksi.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen kommentoi Lahden koulutustarjonnan kehitystä.

”Lahti ottaa yliopistokaupunkina jälleen merkittävän askeleen eteenpäin. Kandidaattiohjelmat ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Tuotantotalouden koulutusohjelma palvelee erinomaisesti myös seudun elinkeinoelämän tarpeita”, Timonen sanoo.

Lisätietoja:

Vesa Karvonen
osastonjohtaja
LUT-yliopisto
p. 040 484 9240
vesa.karvonen@lut.fi

Pekka Timonen
Lahden kaupunginjohtaja
p. 050 337 4386

LUT-yliopisto

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me LUT-yliopistossa etsimme ratkaisuja tekniikan ja talouden osaamisella. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Kansainvälisessä tiedeyhteisössämme on 6 500 jäsentä. Kampuksemme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa.