Ilmoittaudu nyt mukaan LUMA-kerhon ohjaajakoulutukseen (3op)

Oletko kiinnostunut työskentelemään luonnontieteiden, matematiikan ja/tai teknologian parissa yhdessä lasten ja nuorten kanssa? Haluatko saada valmiudet työskennellä itsenäisesti kerhoissa? Lahdessa järjestetään keväällä 2016 LUMA-kerhon ohjaajakoulutus, joka antaa valmiudet kerhon suunnitteluun ja kerhon ohjaajana toimimiseen. Koulutus on tarkoitettu kaikille, joilla on kiinnostusta ja osaamista luonnontieteistä, matematiikasta ja/tai teknologiasta.

Ohjaajakoulutuksessa opiskelijat perehtyvät kerhojen pedagogiikkaan sekä erilaisiin opetusmenetelmiin. Koulutuksen keskeiset sisältöalueet ovat: 1) kerhopedagogiikka ja oppiminen 2) ryhmätyöskentely ja ohjaajaluonne 3) tutkiva ja kokeellinen oppiminen.

Koulutus sisältää luento-opetusta (9 tuntia), demonstraatiotunteja (6 tuntia) sekä itsenäistä työskentelyä. Koulutukseen sisältyy pienempiä oppimistehtäviä sekä kerhosuunnitelman laadinta. Opiskelijat jalkautuvat koulutuksen kuluessa kouluihin ja keräävät tietoa, millaisiin kerhoihin lapset ja nuoret haluaisivat osallistua.

Lähiopetuksen aikataulu ja paikka

Luennot: tiistaisin 16.2, 23.2 ja 1.3.2016 klo 16- 19.

Ryhmädemonstraatiot: ma 14.3 ja ke 16.3.2016, klo 16- 19.

Paikka: Tietoportti, Saimaankatu 11 15141 LAHTI, 2.krs.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 31.1.2016 mennessä e-lomakeella.

Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja

noora.kivikko(at)helsinki.fi, 050 448 9390

Koulutus on maksuton. Mahdollisista puhelin- ja verkko-oppimisympäristön hyödyntämisestä aiheutuvista kustannuksista ja sekä koulutukseen liittyvistä matkakustannuksista osallistujat vastaavat itse.

Koulutuksen järjestäjä

Päijät-Hämeen LUMA-keskus

Tervetuloa opiskelemaan ohjaajaksi ja innostamaan nuoria luonnontieteiden pariin!