Lahden alueen yritykset haastoivat syksyllä opiskelijat ratkomaan todellisia liiketoimintahaasteita. Kilpailu huipentui Lahden Tiedepuistossa järjestettyyn finaalipäivään, jossa monitieteiset ryhmät esittelivät ratkaisujaan tuomaristolle.

Haastekurssi toteutettiin Lahti Venture Program -konseptilla, joka perustuu opiskelijoiden ryhmätöihin. Seitsemännettä kertaa järjestettävän kurssin koordinoinnista vastasi Lahden Yliopistokampus. Mukana tällä kertaa olivat paikalliset yritykset Kauppakeskus Trio, SharpCell ja Luhta Sportswear Company. Kilpailussa oli yhteensä yhdeksän joukkuetta, kolme jokaista yritystä ja haastetta kohti. Osallistujat koostuivat monikulttuurisesta ja -alaisesta 60 opiskelijan joukosta, jossa olivat edustettuina kaikki alueella toimivat korkeakoulut, eli Helsingin yliopisto, LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu.

Esitysten jälkeen tuomaristo arvioi ryhmät, ja voittajaksi julistettiin yksi Luhta Sportswear Companyn haasteeseen osallistuneista tiimeistä. Tiimiin kuuluivat Antonia Gimmer, Sofia Valina, Laura Hartmann, Sami Merisalo, Junyan Huang ja Natividad Ilhuicati Hernández Xochilotzin. Jokainen heistä palkittiin 400 euron rahapalkinnolla. 

Kia Luhtanen Luhta Sportswear Companysta kehuu voittajatiimiä heidän luovasta ideoinnistaan. 

”Rukka on tunnetta, rajojen koettelua ja rohkeutta. Ryhmä toimi sen mukaan heti alusta asti. Sekä Rukan henki että ryhmähenki olivat tässä tiimissä kohdallaan, mikä oli yksi voiton syistä.” 

Luhta Sportswear Company on Suomen johtava vaatekonserni sekä yksi Euroopan suurimmista urheiluvaateyrityksistä. Yritys haastoi osallistujat kehittämään innovatiivisia markkinointiratkaisuja, jotka lisäisivät kiinnostusta Rukka-urheiluvaatteisiin opiskelijoiden keskuudessa. 

Voittajatiimin Antonia, Sofia ja Laura ovat yllättyneitä saavutuksestaan.

”Matka oli pitkä: meillä oli kuusi eri ideaa kurssin aikana, ja lopulta päätimme valita jotain uutta ja rohkeaa. Voitto ei ole tärkeintä, vaan se kokemus, jonka saimme matkan varrella.” 

Kurssin aikana opiskelijat osallistuivat luennoille, pitsauskoulutukseen ja saivat sparrausta asiantuntijamentoreilta. Kokonaisuus oli viiden opintopisteen arvoinen. Lahti Venture Program järjestettiin yhteistyössä Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n ja Lahden Yliopistokampuksen kanssa.