Lahden alueen yritykset antoivat syksyllä opiskelijoiden ratkottavaksi oikeasta liiketoiminnasta kumpuavia haasteita. Kilpailu huipentui Lahden Tiedepuistossa pidettyyn finaalipäivään, jossa monitieteiset ryhmät esittelivät vastauksiaan tuomaristolle.

Haastekurssi järjestettiin opiskelijoiden ryhmätöihin perustuvalla Lahti Venture Program -konseptilla. Sen koordinoinnista vastasi Lahden Yliopistokampus. Kyseessä oli jo kuudes toteutus ja tällä kertaa paikallisista yrityksistä mukana olivat NP Housukauppa Oy, Lahti Glass Technology ja Arcos Hydraulik.

Kaikkiaan joukkueita oli peräti yhdeksän. 37 opiskelijan joukossa olivat edustettuina kaikki kolme alueella toimivaa korkeakoulua: Helsingin yliopisto, LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu.

Esittelyjen jälkeen tuomaristo vetäytyi arvioimaan ryhmiä ja lopulta voittajaksi julistettiin yksi Lahti Glass Technologyn haasteen parissa työskennelleistä ryhmistä. Sen muodostivat Marianne Valola (LUT), Truc Nguyen (LAB), Phung Nhi (LAB), Abdi Ahmed (LUT) ja Bernard Adomako Adejei (HY). Jokainen heistä sai 400 euron rahapalkinnon.

Lahti Glass Technology on Pohjoismaiden johtava asiantuntijatoimittaja lasiteollisuuden punnitus- ja annostelujärjestelmissä. Yritys toivoi opiskelijoilta ideoita siihen, kuinka tuoda paremmin esille myös palvelu- ja suunnitteluosaamistaan ja voittajajoukkueen selkeät ratkaisut vakuuttivat tuomariston.

”Nyt tuntuu hyvältä. Olen ylpeä siitä, että pystyimme keksimään toimivan ratkaisun suoraan yritystoiminnasta tulevaan haasteeseen. Seuraavaksi jatkamme Lahti Glass Technologyn edustajiin tutustumista. Jatkan toki myös opintojeni parissa,” Adejei sanoi.

Syksyn aikana kurssilaiset osallistuivat luennoille, pitsauskoulutukseen sekä saivat sparrausta asiantuntijamentoreilta. Kaikkiaan kyseessä oli viiden opintopisteen arvoinen kokonaisuus.

Lahti Venture Programin järjestivät yhteistyössä Helsingin yliopisto, LUT-yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Lahden Yliopistokampus.

Lisätietoja

Kaisa Vuorivirta, Lahden Yliopistokampus

kaisa.vuorivirta@lahdenyliopistokampus.fi

+358 50 316 0528