Lahdessa panostetaan tulevaisuuden osaajiin ainutlaatuisella tavalla

Lahtelaisyritysten tervehdys uusille opiskelijoille

#Lahtisurvivalpack

"#LahtiSurvivalPack"Lahden seudun yritykset, Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden seudun kehitys LADEC Oy, Lahden Yliopistokampus ja Lahden kaupunki ovat yhteistyössä toteuttaneet ainutlaatuisen Lahti Survival Pack – selviytymispakkauksen, joka jaetaan peräti tuhannelle Lahdessa syksyllä 2015 aloittavalle korkeakouluopiskelijalle 2.9.2015.

Pakkauksen tavoitteena on toivottaa uudet lahtelaiset tervetulleiksi ja tuoda opiskelijoiden tietoisuuteen Lahden seudun vahvuuksia yritys- ja opiskelupaikkakuntana.

– Olemme huomanneet, että Lahden seudun opiskelijat
tuntevat alueen yrityksiä valitettavan"Lahti huonosti.
Nyt haluamme tehdä yhdessä LAMKin ja Yliopistokampuksen kanssa ”vastaiskun” ja annamme opiskelijoille mukavan ja rennon tervehdyksen Lahden seudun elinkeinoelämältä, kertoo Tarja Pellinen LADECista.

– Pakkaus on osa ”Lahti on korkeakoulukaupunki”-kampanjaa, jonka tarkoituksena on uusien opiskelijoiden lisäksi myös kertoa muillekin, miten laaja-alaista korkeakouluopetusta täällä toteutetaan ja miten teemme toimivaa sekä tuloksellista yhteistyötä alueella, toteaa Senja Jouttimäki Lahden Yliopistokampukselta.

Tulevaisuudessa kilpailu osaajista kiristyy

Pakettiin on koottu hyödyllistä ja houkuttavaa sisältöä, paikallisten yritysten omia tuotteita tai paikallisten yritysten allekirjoittamia, opiskelijalle hyödyllisiä tuotteita sekä esimerkiksi Lahden kartta opiskelijoille kiinnostavista kohteista hauskasti kuvitettuna.

Tällainen opiskelijan ”selviytymispakkaus” on ainutlaatuista Suomessa ja opiskelijat saavat sen avulla käsin kosketeltavan tuntuman Lahden seutuun sekä paikalliseen yrityskenttään heti opintojensa alkumetreillä. Mari Rosberg Lahden ammattikorkeakoulusta korostaa, että tulevaisuudessa kilpailu osaajista kiristyy.

– Alueen kehittymisen näkökulmasta on kriittisen tärkeää, että saamme osaavaa työvoimaa ja että seutu on kiinnostava ja innostava vaihtoehto, kun opiskelijat tekevät valintoja sen suhteen, mihin sijoittuvat opiskelujen päätyttyä.

Kartta ja kilpailu opiskelijoille

Pakkaukseen liittyy tuotelahjoitusten lisäksi kilpailu niiden käyttämisestä. Kaikki lahtelaisesta korkeakoulutoiminnasta kiinnostuneet voivat tutustua pakkauksen karttaan, jonka on suunnitellut pakkauksen graafikko lahtelainen Jalo Toivio.

Tässä kartta pdf -muodossa

Lue lisää Lahti Survival Pack – linkistä

Kuva pakkauksen sisällöstä alla

 "Lahti