Lahti siirtyy oppimisen uudelle aikakaudelle elokuussa 2011, kun Lahden Kirkkokadulle entisen Fellmannin kiinteistöön avataan uusi tiedon, opetuksen ja oppimisen kohtaamispaikka, Fellmannia

Fellmannian katon alla järjestetään koulutusta, kehitetään sekä tuetaan verkkopedagogiikkaa, annetaan koulutukseen liittyvää opastusta ja neuvontaa sekä tuotetaan tieto- ja kirjastopalveluja. Fellmanniaan siirtyy keskeinen osa vuoden alussa perustetun korkeakoulujen yhteiskirjaston aineistoista ja palveluista.

Fellmanniassa järjestetään runsaasti Lahden ammattikorkeakoulun ja Koulutuskeskus Salpauksen opetusta. Lisäksi talossa voi järjestää kokouksia ja seminaareja, ja erilaisia tiloja on vuokrattavissa. Varattavien tilojen lisäksi Fellmanniassa on paljon ryhmä- ja yksilötyöskentelyyn soveltuvia avoimia tiloja.

 – Kestävä kehitys on otettu huomioon rakennuksen muutostöissä, sisustuksessa ja toimintatapoja suunniteltaessa, kertoo tietopalvelujohtaja Sirkku Blinnikka Päijät-Hämeen koulutuskonsernista. Myös esimerkiksi verkkoyhteyksien hyödyntäminen helpottaa kansainvälistä yhteydenpitoa ja vähentää matkustustarvetta. Fellmanniasta alueen korkeakouluopiskelijat saavat yhteisöllisen kohtaamispaikan, joka mahdollistaa myös yksilöllisen opiskelun.

 – Fellmannia on oppimisen yhteinen keidas, joka tarjoaa erinomaiset puitteet myös tutkijoille ja opiskelijoille, toteaa Lahden yliopistokeskuksen pääsihteeri Senja Jouttimäki. Oppimiskeskuksen avulla varmistetaan, että Lahdessa on nykyaikaiset opiskelu- ja tutkimuspalvelut.

Fellmanniaa ovat valmistelleet yhdessä Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Lahden yliopistokeskus ja Lahden kaupunki. Rakennuksen omistaa Osaamiskiinteistöt Oy.

Fellmannian tarjoamiin mahdollisuuksiin voi jo tutustua keväällä avatussa nettiosoitteessa www.fellmannia.fi

Lisätiedot:

Tietopalvelujohtaja Sirkku Blinnikka, Päijät-Hämeen koulutuskonserni, puh. 050 526 5834, sirkku.blinnikka(at)phkk.fi

Pääsihteeri Senja Jouttimäki, Lahden yliopistokeskus, puh. 050 595 8953, senja.jouttimaki(at)lahdenyliopistokeskus.fi