Lahden Yliopistokampukselle Niemeen avataan luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian oppimista edistävä ja tukeva tiedeluokka.

Helsingin yliopiston tiloihin on remontoitu laboratorio ja monitoiminen kerhotila, joita hyödynnetään kaikenlaiseen LUMA-toimintaan ja opetukseen, esimerkiksi tiedekerhojen, -klubien ja pajojen pitämiseen. LUMA Tiedeluokka toimii moni- ja poikkitieteellisenä oppimisympäristönä kaikille opetusasteille. Se mahdollistaa kouluille sellaisten töiden tekemisen, joita niiden ei ole välttämättä mahdollista tehdä omissa tiloissaan. Tiedeluokassa voi muun muassa monistaa DNA:ta, erotella kasvien väriaineita kromatrografialla tai opetella kartanlukua lisätyn todellisuuden hiekkalaatikon avulla. Tiedeluokka auttaa osaltaan varmistamaan luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamisen perustaa Päijät-Hämeessä.

Tiedeluokan viralliset kutsuvierasavajaiset järjestetään Niemen kampuksella tiistaina 21.11.2017. Tiedeluokan saapuu avaamaan opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Tervehdykset kuullaan myös Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralta ja LUMA-Suomen johtaja Maija Akselalta. Avajaisissa julkistetaan LUMA Tiedeluokan nimi ja logo.

Tiedeluokkatoiminnan käynnistämiseen liittyy myös kaksivuotinen ESR-hanke "LUMA Tiedeluokka – tukea nuorten koulutusvalintojen tekemiseen". Hankkeen tavoitteena on tukea nuorten opiskeluvalintojen tekemistä ja niiden pysyvyyttä erityisesti koulutuksen nivelvaiheissa (yläkoulu – toinen aste ja toinen aste – korkeakoulu).

Lisätietoja:

https://www.lahdenyliopistokampus.fi/fi/paijat-hameen_luma-keskus/tiedeluokkaLUMA

 

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen koordinaattori Tarja Kariola
Lahden Yliopistokampuksen koordinaatioyksikkö
Puhelin: 050 4485801
Sähköposti: tarja.kariola(at)helsinki.fi

Jarkko Lampiselkä PH LUMA-keskuksen johtaja
Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitos
Puhelin: 050 3182171
Sähköposti: jarkko.lampiselka(at)helsinki.fi