Suurelle yleisölle suunnattu avoin ja maksuton Lahden tiedeviikko –verkkotapahtuma järjestetään 16.-20.11.2020. Alueen suurin tiedetapahtuma esittelee Päijät-Hämeessä tehtävää tutkimusta ja sen tekijöitä viikon ajan.

Yli 70 esitystä kattava ohjelma on monipuolinen katsaus ajankohtaiseen tutkimukseen ja sen alueelliseen merkitykseen. Edustettuina ovat kaikki Lahdessa toimivat korkeakoulut sekä joukko muita organisaatioita.

Teemoittain jaotelluissa sessiossa esitellään tutkimus- ja kehittämistyön tuloksia mm. ympäristötutkimukseen, yrittäjyyskasvatukseen, hyvinvointiin, muotoiluun ja aluekehittämiseen liittyen.

Tiedeviikon pääpuhujat ovat kognitiotieteen yliopistonlehtori Anna-Mari Rusanen Helsingin yliopistosta ja kestävän kehityksen johtaja Maija Pohjakallio Sulapac Oy:sta. Rusasen esityksessä ”Algoritmit – tutkijan työkalu vai kumppani” tarkastellaan, kuinka algoritmit ja koneoppimismenetelmät muuttavat ja muovaavat tieteellistä tutkimusta ja tutkijuutta. Pohjakallion esitys ”Kestävä kemia, kestävä tulevaisuus” pureutuu käynnissä olevaan kestävän kemian vallankumoukseen ja käy läpi tähän liittyviä esimerkkejä laajalla skaalalla arkielämän pakkausmateriaaleista keinotekoiseen fotosynteesiin asti.

Lahden tiedeviikko on toteutettu yleisöä ajatellen niin, että yksittäisten esitysten seuraaminen on yhtä helppoa kuin kokonaisten sessioidenkin. Mukaan voi tulla milloin vain eikä katsominen vaadi ohjelmien asentamista tai rekisteröitymistä.

Tapahtuman järjestävät LAB-ammattikorkeakoulu, Lahden Yliopistokampus ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus.

Tutustu ohjelmaan

Missä: verkkotapahtuma, seurattavissa tapahtumasivuilla 16.-20.11. ja myöhemmin tallenteina

Milloin: 16.-20.11.2020

Tiedepäivän tuoreimmat kuulumiset: tapahtumasivuilla, Facebookissa ja Twitterissä

Lisätietoa: ilmari.pirkkamaa@lahdenyliopistokampus.fi ja timo.vuorimaa@haaga-helia.fi