Tarjolla on ennätyksellinen määrä tieteellisiä esityksiä useissa rinnakkaisissa sessioissa FellmanniCampuksen tiloissa

Tänä vuonna Lahden tiedepäivä – Lahti Science Day järjestetään 10.11. klo 9.00 – 16.00

Laajalle yleisölle suunnatun vuosittaisen tiedeseminaarin järjestävät Lahden Yliopistokampus, Lahden ammattikorkeakoulu ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikkö.

Päivän pääpuhuja on Sitran vanhempi neuvonantaja Jukka Noponen, joka puhuu resurssiviisaista kaupungeista ja hyvinvoinnin rakentamisesta. Iltapäivän ohjelman päättää Aki Laakso Cambridgen muotoiluverkostosta puhuen teemasta Kestävät innovaatiot: miten suunnitella menestystuotteita? Päivällä kansainvälistä sisältöä tuo myös soveltavan estetiikan instituutin esiintyjä, taiteilija ja professori Kevin Melcionne hyvinvoinnin piiriin liittyvällä kysymyksellä otsikossaan: Voiko taide tehdä onnelliseksi?

Sessioissa aiheet liikkuvat perinteisten tiedeaiheiden (hyvinvointi, innovaatiot, liiketalous ja johtaminen ja ympäristö) ohella opetuksen uusissa menetelmissä, eri-ikäisten kansalaisten asumiskysymyksissä, luonnon ja taiteiden merkityksessä sekä tarinankerronnassa, verkostoissa ja digivaaleissa. Erityisesti esille tulee tänä vuonna myös sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja organisaation kehittäminen.

Lisäksi päivän aikana voi tutustua posteriesityksiin, kuunnella Fellmannin kulmassa LAMK-alumnien työelämätarinoita tai paikallisidentiteetistä Päijät-Hämeessä. Lahden ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat tekevät reaaliaikaista käyttäjätutkimusta ja tradenomiopiskelijat kävijätutkimusta.

Tiedepäivän päätössessiossa myös lanseerataan kestävyyskampanja ”Tonni lähti” materiaalijalanjäljen pienentämiseksi.

Lue lisää Lahden tiedepäivän linkistä

suora linkki käsiohjelmaan

Lahden tiedepäivän ohjelmatyöryhmän puolesta lisätietoja antavat

Anne Antila, Lahden Yliopistokampus, p. 050 406 2648 anne.antila(at)lahdenyliopistokampus.fi

Marjo Leppä, Lahden ammattikorkeakoulu, p. 044 708 1316 marjo.leppa(at)lamk.fi