Tiedepäivän materiaalia päivitetään nettisivuille.

Tiistaina vietetty Lahden tiedepäivä onnistui jälleen hyvin kertomaan ajankohtaisesta tutkimustoiminnasta alueella. Lisäväriä yleisöön toi lahtelaisten lukioiden abiturienteille suunnattu oma ohjelma, jonka tavoitteena oli kertoa opiskelusta ja tutkimuksesta paikallisissa korkeakouluissa sekä tulevaisuuden työelämästä. Tiedepäivä toi väkeä Fellmanniaan noin 800 henkilön verran. Suurin osa Lahden tiedepäivän esityksistä tulee verkkosivuille, joten rinnakkaisohjelman takia kuulematta jääneisiin esityksiin voi tutustua myöhemminkin.

Tietokirjaraati innosti tarttumaan kirjaan

Tiedepäivän viimeisenä ohjelmanumerona oli Tietokirjaraati, jonka veti tietokirjallisuuden kanssa pitkään työskennellyt Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian johtaja Pirjo Hiidenmaa. Raatilaisina toimivat päätoimittaja Heikki Hakala, professori Antti Karisto, lehtori Silja Kostia ja lukiolainen Antti Rönkä. Arvioitavat kirjat olivat Lähikuvassa otus (John Hallmén ja Lars-Åke Janzon, toim.), Vinyyli, poimintoja levyhyllystä (Jake Nyman), Ilmastonmuutos ja yhteiskunta (John Urry) ja Elämä sanoiksi (Merete Mazzarella). Raatilaisten niukasti parhaat pisteet sai Nymanin kirja. Pirjo Hiidenmaa korosti hyvän tiedekirjan piirteitä: se herättää kiinnostuksen, antaa uusia ajatuksia ja tunnelmia, kirjoittaja on läsnä mutta vaatimattomasti. Parhaimmillaan kohderyhmä ja kirja löytävät toisensa ja tästä seuraa syvempi kiinnostus aiheeseen.

Vuoden 20013 korkeakouluteko Fellmanin pelto -performanssi

Taiteilija Kaisa Salmi palkittiin Lahden kaupungin myöntämällä Vuoden korkeakouluteko –palkinnolla, joka on 4000 euroa. Salmi tutkii Aalto-yliopistossa osallistavan taideteoksen kautta puhumattomuuden kulttuuria ja historian kieltämistä. Valintatyöryhmän mielestä Kaisa Salmen performanssi tuo uuden ja raikkaan näkökulman tieteen tekemiseen, ja tutkii, miten kansalaiset saadaan osallistumaan aktiivisesti tieteelliseen suoritukseen. Lisätietoja Lahden kaupungin tiedotteesta.

Kävijäennätys Fellmanniassa

Fellmannian kävijämäärä ylitti ensikertaa 2000 päiväkävijän rajan! Kävijämäärä on yleensä noin 1200 – 400 henkeä päivässä, joten tiedepäivä toi mukanaan varsinaisen kävijähuipun.

Lisätietoja ja palautelomake

Lisää kuulumisia Facebookissa Lahden tiedepäivä ja Twitterin #lahtitiede

Anna palautetta oheisesta linkistä 28.11. mennessä, kiitos!

Katso kuvia http://www.flickr.com/photos/lahti-uas/sets/72157637623453796/

Lisätietoja ohjelmasta ja esityksiä (melkein kaikki ovat verkossa pdf-muodossa)