Yleisö löysi Lahden tiedepäivään ja Fellmanniassa käytiin vilkasta tiedekeskustelua.

Lahden tiedepäivässä esitettiin yli 32 tieteellistä esitystä, lisäksi päivään kuului Päijät-Hämeen tutkimusseuran vuosikirjan Lahden paikka, Lahden paikat julkistus ja paneeli sen pohjalta.

Tänä vuonna tiedepäivän rinnakkaisohjelmia saattoi seurata kaikista saleista netin kautta. Esityksistä tehdään vielä tallenteet verkkoon (linkki ilmoitetaan myöhemmin), joten voit palata tiedepäviän antiin myöhemminkin. Myös esityksen materiaalit (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) tulevat Lahden tiedepäivän nettisivuille.

Lukiolaisohjelmassa käytiin läpi Lahden alueen korkeakoulutarjonta, kerrottiin opiskelusta, tutkimuksesta ja erilaisista kehittämishankkeista. Lukio-ohjelmaan osallistui paikalla yli 200 opiskelijaa Lahden lukioista ja myös Vierumäeltä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta oli ryhmiä paikalla. Netin kautta ohjelmaa seurattiin Orimattilassa ja Nastolassa, ja tallenteita tullaan hyödyntämään muissakin lukioissa.

Lahden tiedepäivä syntyy alueellisella yhteistyöllä

Lahden tiedepäivän ohjelmatyöryhmä ja järjestäjät kiittävät kaikkia jotka olivat osallisina 12. tiedepäivän toteutuksessa. Päivän ja illan valmistelu ja toteutus oli jälleen iso urakka, joka ei onnistuisi ilman hyvää talkoohenkeä ja yhteistyötä.

– Kiitos kuuluu ohjelmatyöryhmän jäsenille, teemaryhmien puheenjohtajille, esiintyjille, posterien esittäjille, viestintäryhmälle, käytännön organisointiin eri tavoin osallistuneille, yleisölle sekä muilla tavoin hengessä mukana olleille, toteaa Lahden Yliopistokampuksen pääsihteeri Senja Jouttimäki. Erityisen hienoa oli lukioilta saatu myönteinen palaute abiturienteille suunnatusta ohjelmasta.

Päivityksiä tunnelmista löytyy tiedepäivän Facebook-sivuilta,lue myös twiittien yhteenveto!

Anna palautetta Fellmannian palautepallomeren kautta!