Lahden tiedepäivän abstraktipyyntö on julkaistu ja tutkijayhteisön toivotaan tarjoavan esityksiä jo perinteeksi muodostuneeseen Päijät-Hämeen tiedetapahtumaan.

Lahden tiedepäivän pääteemoina tulevat edelleen esille alueen painopistealat: innovaatiotoiminta, hyvinvointi, muotoilu, ympäristötutkimus sekä uudet opetus- ja tutkimusmenetelmät alueen menestystekijöinä.

Tieteen ja taiteen välistä vuoropuhelua

Perinteisten tutkimusesittelyjen rinnalla Tiedepäivässä esitellään myös erilaisia taidelähtöisiä menetelmiä niin tutkimustulosten esittelyssä kuin osana tutkimuksia. Päätoimittaja Heikki Hakalan vetämässä iltapäivän paneelissa keskustellaan tieteen taiteellistamisen ja taiteen tieteellistämisen muodoista ja olemuksesta. Panelistiksi on lupautunut mm. kuvataiteilija, valtiotieteiden tohtori Soile Yli-Mäyry.

Lukioyhteistyö lisääntyy

Lahden tiedepäivän ajankohta on aikaistettu tiistaiksi 12.11.2013 aikaisemman marraskuun viimeisen viikon sijasta. Erityisenä syynä tähän on korkeakoulujen ja lukioiden tiivistynyt yhteistyö ja tavoite saada korkeakouluopinnoista kiinnostuneet lukiolaiset yleisöksi. Uusi osallistujaryhmä vaikuttaa myös seminaarin rakenteeseen ja tapaan tuoda tiedettä esille.

Vuosittainen Lahden tiedepäivä esittelee alueella tehtävää tutkimusta

Lahden tiedepäivä järjestetään vuonna 2013 jo 11. kerran ja paikkana on oppimiskeskus Fellmannia Lahden keskustassa. Tiedepäivän tarkoituksena on tuoda esille Päijät-Hämeen alueella tehtävän tutkimus- ja kehitystyön laajaa kirjoa sekä sitä, kuinka tämä työ on osa alueen elinkeinoelämän ja ihmisten hyvinvoinnin edistämistä.

Tapahtuman järjestävät Lahden yliopistokeskus, Lahden ammattikorkeakoulu ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, Vierumäen yksikkö. Järjestäjätahoista koottu, vuosittain vaihtuva ohjelmatyöryhmä kerää tiedeseminaariin abstrakteja ja kutsuu pääpuhujia päijäthämäläisestä tiedemaailmasta, kotimaisista ja kansainvälisistä yhteistyöverkostoista sekä muita ajankohtaisia asiantuntijoita.

Lisätiedot yhdennentoista Lahden Tiedepäivän järjestelyistä:

Pääsihteeri Senja Jouttimäki p. 050 595 8953 senja.jouttimaki(at)lahdenyliopistokampus.fi

Viestintäsuunnittelija Anne Antila p. 050 406 2648, anne.antila(at)lahdenyliopistokampus.fi

Abstraktipyyntö suoraan https://www.webropolsurveys.com/S/C59483513201F4A2.par