Lahden tiedepäivä on Lahdessa 14.11. järjestettävä suuren yleisön tiedetapahtuma. Tiedepäivä tuo esille Päijät-Hämeen alueella tai alueesta tehtävän tutkimus- ja kehitystyön tuloksia ja merkitystä alueen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Vuoden 2019 pääpuhujat ovat meteorologi ja projektipäällikkö Lea Saukkonen (Ilmatieteen laitos) ja professori Stephan Pflugmacher Lima (Helsingin yliopisto). Molempien aiheet liittyvät ajankohtaisiin ympäristöteemoihin. Saukkonen kysyy ovatko Suomen kesä ja talvi uhattuna muuttuvassa ilmastossamme. Pflugmacher Lima puolestaan tarkastelee ilmastotekijöiden vaikutusta mikromuovien myrkyllisyyteen.

Sessioissa esitellään mm. kiertotalouden, muotoilun, estetiikan, ympäristötieteen ja yrittäjyyden tutkimusta sekä katsaus hyvinvointiin keskittyneen mittavan Ikihyvä-hankkeen tuloksiin.

Lahden ammattikorkeakoulun uudet tilat Mukkulankadulla tarjoavat huikeat puitteet seitsemännelletoista tiedepäivälle. Tapahtuman järjestävät Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden Yliopistokampus ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Lataa ohjelma –LahtiScienceDayProgram2019

Missä: Mukkulankatu 19, 15210 Lahti. Käynti Mukkulan päädyn ovesta.

Milloin: 14.11. klo 9-16

Lisätietoa: tapahtumasivulta tai ilmari.pirkkamaa@lahdenyliopistokampus.fi tai satu.rinkinen@lut.fi

Tiedepäivän tuoreimmat kuulumiset Facebookissa ja Twitterissä