Lahden tiedepäivä järjestetään entistä aikaisemmin ja samalla lukioyhteistyö tiivistyy

Tänä vuonna Lahden tiedepäivä järjestetään jo marraskuun alkupuolella tiistaina 12.11.2013 aikaisemman marraskuun viimeisen viikon sijasta. Yhtenä syynä on korkeakoulujen ja lukioiden tiivistynyt yhteistyö ja tavoite saada korkeakouluopinnoista kiinnostuneet lukiolaiset yleisöksi. Uusi osallistujaryhmä vaikuttaa myös seminaarin rakenteeseen ja tapaan tuoda tiedettä esille: tutkimus- ja opetustoimintaa on tarkoitus käsitellä entistä vuorovaikutteisemmin ja erilaisten menetelmien avulla. Päivän ohjelmaa koottaessa otetaan käyttäjälähtöisesti huomioon erilaisia kohderyhmiä sekä heidän tarpeitaan ja kiinnostuksen kohteitaan.

Vuosittainen Lahden tiedepäivä esittelee alueella tehtävää tutkimusta

Lahden tiedepäivä järjestetään vuonna 2013 jo 11. kerran ja paikkana on oppimiskeskus Fellmannia Lahden keskustassa. Tiedepäivän tarkoituksena on tuoda esille Päijät-Hämeen alueella tehtävän tutkimus- ja kehitystyön laajaa kirjoa sekä sitä, kuinka tämä työ on osa alueen elinkeinoelämän ja ihmisten hyvinvoinnin edistämistä.

Tapahtuman järjestävät Lahden yliopistokeskus, Lahden ammattikorkeakoulu ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen yksikkö. Järjestäjätahoista koottu, vuosittain vaihtuva ohjelmatyöryhmä kerää tiedeseminaariin abstrakteja ja kutsuu pääpuhujia päijäthämäläisestä tiedemaailmasta, kotimaisista ja kansainvälisistä yhteistyöverkostoista sekä muita ajankohtaisia asiantuntijoita. Pääteemoina tulevat edelleen esille alueen painopistealat: innovaatiotoiminta, hyvinvointi, muotoilu, ympäristötutkimus sekä uudet opetus- ja tutkimusmenetelmät alueen menestystekijöinä.

Lisätiedot Lahden 11. Tiedepäivän järjestelyistä:

Lahden yliopistokeskus
Viestintäsuunnittelija Anne Antila
Puh: 050 406 2648, anne.antila(at)lahdenyliopistokeskus.fi

Lahden ammattikorkeakoulu
Tapahtumakoordinaattori Aino-Maria Pokela
Puh. 044 708 0348 aino-maria.pokela(at)lamk.fi

Tapahtumalla on myös oma Facebook-sivu  www.facebook.com/LahtiScienceDay

ja Twitter-tili @LahtiScienceDay