Miltä Lahden alueellinen innovaatiovoima näyttää verrattuna USA:n Piilaaksoon? Miten lahtelaisten korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyössä siirrytään puheista tekoihin?

Tervetuloa keskustelemaan yhdessä siitä, miten korkeakoulut voivat tukea Lahden aluetta ja auttaa yrityksiä menestymään ti 18.3. klo 16.30-18.30.

Professori Pekka Aula (LUT Lahti School of Innovation) pohtii puheenvuorossaan, mitä uniikkia Lahden alueen innovaatioekosysteemissä on ja mitä ehkäpä piileviäkin mahdollisuuksia siihen sisältyy. Hän vertaa Lahden seutua kokemuksiinsa USA:n Piilaaksosta, jossa hän on toiminut tutkijana Stanfordin yliopistossa.

Kehitysjohtaja Jukka Oresto (Lahden ammattikorkeakoulu) keskittyy puolestaan siihen, miten seudullista yhteistyötä voidaan parantaa konkreettisesti. Mitkä ovat onnistumisen avaimia ja pullonkauloja, kun yritykset ja korkeakoulut ratkovat ajankohtaisia ongelmia? Tarvitaanko pelisääntöjä ja miten niistä sovitaan? Miten syntyy dialogia, erilaisuudensietokykyä ja vilpitöntä läsnäoloa?

Mukana on myös yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita, jotka kertovat näkemyksensä siitä, millainen Lahti on opiskelukaupunkina ja opiskelijoiden elämisympäristönä. Puhetta johtaa Lahden Yliopistokampuksen pääsihteeri Senja Jouttimäki.

Korkeakoulut Lahessa – Meitin kans menestyt -tilaisuus järjestetään Fellmannian kulmassa tiistaina 18.3.2014 klo 16.30 alkaen. Tilaisuus on avoin kaikille ja ilmainen. Se sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita alueen kehittämisestä ja elinvoimaisuudesta ja jotka voivat vaikuttaa alueen elinvoimaisuuteen oman työnsä tai toimintansa avulla.

 

Mikä Fellmannian kulma?

Lahden Kirkkokadulla sijaitseva Oppimiskeskus Fellmannia kutsuu ilmaisiin, avoimiin tilaisuuksiin. Noin kerran kuussa Fellmannian kulmassa tuodaan esille Lahdessa toimivien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen toimintaa ja aikaansaannoksia. Aiheet vaihtelevat, mutta yhteisenä tavoitteena on herättää keskustelua ja virkistää kuulijoiden arkea. Fellmannian kulma tarjoilee eväitä ja sysäyksiä alueen menestykseen.

Tilaisuuden aikana on mahdollista ostaa edullisesti kahvia ja pikkupurtavaa.

Lisätietoa: www.fellmannia.fi