Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen verkostoillassa päästiin koodauksen ja ohjelmoinnin maailmaan alansa rautaisimpien asiantuntijoiden avulla.

Matalan kynnyksen ohjelmointia 22.3.2016

"Hanoin

Päijät-Hämeen verkostoillassa ohjelmoitiin ja koodattiin innolla käyttäen välineinä mm. pahvimukeja, värinappuloita sekä vanhan ajan kynää ja paperia. Tutustuimme esimerkiksi Hanoin torniin, binäärijärjestelmään, ohjeiden antamiseen sekä vastaanottamiseen, ohjelmointikieliin sekä robotiikkaan. Ilta vierähti vauhdilla ja palaute tilaisuuden jälkeen oli välitöntä ja positiivista: "Tästä oli oikeasti hyötyä, kiitos!".

Päivi Portaankorva-Koivisto sekä Kati Sormunen ovat koodauksen ja ohjelmoinnin opetuksen ammattilaisia sekä uranuurtajia. Heidän kauttaan kulkee tieto esimerkiksi tuleville opettajille. Jo työelämässä olevat opettajat saivat verkostoillassa innostavaa ja hyödyllistä tietoa, miten huomioida muuttuvan opetussuunnitelman vaatimukset.

Illan yksi rikkaimmista anneista oli, että hyvin pienilläkin välineillä voi lähteä liikkeelle. Vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana, kun keksitään innostavia tapoja ja menetelmiä opettaa.

Kiitos kaikille verkostoiltaan osallistuneille!

""

""

""