Ohjaaja Esa Illi opasti nuoria käsikirjoituksen tekoon Mun juttu – meidän tulevaisuus -hankkeessa. Ensimmäisellä kerralla kartoitettiin nuorten media- ja digiosaamista. Sitähän löytyi!

Porukka jakaantui kahdeksi ja tuotti synopsikset kuvausideoistaan. Niitä puitiin yhdessä ja pohdittiin, miten lähteä työstämään kuvakäsikirjoitusta. Toinen ryhmä ideoi kahden todellisuuden törmäystä, missä arkiset asiat ovatkin jotain muuta kuin miltä näyttävät. Teema ja arkitodellisuus ovat ikäänkuin eri paria. Filmi rakentuu fragmenteista, joissa törmäävät aineelliset arvot ja ne joita ei voi millään mittareilla tai rahalla mitata, kuten rakkaus ja toisesta välittäminen.

Toisen ryhmän idea lähti liikkeelle aamusta, jossa herra Darra aloittaa päivän askareet mutta jokainen konkreettinen tapahtuma tuo mieleen muistumia edellisestä illasta flashbackin omaisesti. Mikrosta löytyy sukat, jotka vievät ajatukset Orimattilan pelloille tai herra Darra astuu lattialla lojuvaan pulkkaan, kun on laittamassa pizzaa uuniin. Pulkka siirtää hänet Salppurin hyppyrimäkeen hurjaan laskuun. Esineet toimivat ikään kuin linkkeinä tapahtumiin.

Ensin oltiin ihan pihalla ja sitten ihan inessä. Kässärit etenivät vauhdilla. Pääsiäisen jälkeen päästään kuvaamaan!