Virtuaaliset tiedekerhot 3-10 vuotiaille ovat verkossa kaikille saatavilla

 

Suositut virtuaaliset tiedekerhot 3-10-vuotiaille alkoivat taas torstaina 30.4. Kerhossa on kaksi ikäryhmää: 3-6-vuotiaat ja 7-10-vuotiaat.

Pienemmillä teemana on kevään ihmeet ja koululaiset pääsevät tutkimaan katastrofeja. Kerhot soveltuvat mainiosti toteutettavaksi myös osana päiväkotien ja koulujen toimintaa.

Tutustu kerhosivuun ja vanhoihin kerhokokonaisuuksiin:

http://ejippo.fi/kerhot/

Jippo-virtuaalikerho on kerhomuoto, joka takaa, että lapsilla on maantieteelliseen sijaintiin tai perheen aikatauluihin katsomatta mahdollisuus osallistua laadukkaaseen luonnontieteiden ja matematiikan harrastustoimintaan.

Kerhon ollessa käynnissä julkaistaan kerhosivuilla viikoittain ohjausvideo. Ohjausvideo koostuu alkumotivoinnista, työskentelyn ohjeistuksesta, jossa ohjaaja opastaa tutkimuksen suorittamisen sekä lapsen motivoinnista omaan tutkimukseen.

Yhden videon kesto on 2-5 minuuttia. Lapset raportoivat tutkimuksensa tulokset vanhempien avustuksella. Raportointi tehdään valokuvin, videoin tai tekstinä, jokaisen osallistujan toiveen mukaan.

Kuvien ja videoiden lähettäminen on tehty helpoksi ja vaivattomaksi – lataukset voi halutessaan tehdään suoraan mobiililaitteelta.

Kuvissa ja videoissa ei tarvitse näkyä lapsen kasvoja vaan halutessaan voi rajata kuvauksen vain käsiin tai pelkästään tuotoksiin. Raportteja julkaistaan kerhosivuilla, jolloin kaikki kerholaiset voivat käydä katsomassa, mitä muut ovat tehneet tahoillaan.

Yhden kerhokokonaisuuden loputtua voi heti aloittaa seuraavan kokonaisuuden.

Ilmoittaudu mukaan kerhoon: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/60049/lomake.html

Käy katsomassa aikaisempia kerhovideoita ja kerholaisten tuotoksia: http://www.ejippo.fi/kerhot/

Lisätietoja kerhoista antaa tohtorikoulutettava Jenni Vartiainen
jenni.vartiainen(at)helsinki.fi, 040-7608346
Helsingin yliopisto
Helsingin yliopiston LUMA-keskus (osa LUMA-keskus Suomea)